VISARC–lepší obraz z displeje na slunci

VISARC–lepší obraz z displeje na slunci
2012-03-05T08:28:22+02:00
• 5. 3. 2012

logoNejvětším problémem současných smartphonů je výdrž baterie na jedno nabití. Bohužel zatím nečekejte revoluci v této oblasti, ačkoliv by mohl přinést řešení grafen, ale o tom jindy. V současnosti záleží, hned po bateriích, na samotném displeji. Nejen jak interpretuje barvy, jaké má rozlišení, ale jak si umí poradit se sluncem. V tomto sektoru se také dělají testy, jak moc je čitelný displej na přímém denním slunci. Možná se blýská na lepší časy.

V Oxford Advanced Surfaces Group Plc možná přišli na řešení tohoto problému pomocí technologie VISARC (Variable Index Single-layer Anti-Reflective Coating). Jedná se o úpravu displeje, která by se mohla co nevidět  objevit na LCD a LED displejích. Daná technologie může snížit odrazivost na 0.3 %. Běžně se v průmyslu dosahuje 1 % a současný cíl je 0.5 %. VISARC tak může přinést celkem výrazný pokrok do technologie displejů, jelikož se dá aplikovat pouze v jedné vrstvě na rozdíl od současné technologie, která se aplikuje v několika vrstvách.

16-VISARC

V tuto chvíli jsou rozeslány vzorky mnohým výrobcům, aby se s danou technologií seznámili a následně ji otestovali. Třeba se dočkáme lepších displejů ještě letos, ale reálný předpoklad je kolem roku 2013. Pokud se tato technologie zkombinuje s technologií oleofóbní fólie Toray, tak se můžeme těšit na opravdu uchvacující displeje.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat