Archos představil svůj „Transformer“ video

Archos představil svůj „Transformer“ [video]
2012-03-15T07:09:21+02:00
• 15. 3. 2012
4

Společnost Asus slaví úspěchy na trhu s tablety, a to hlavně díky variabilnímu Transformeru. Koncept tabletu s klávesnicí, která obsahuje baterii, má úspěch mezi uživateli. Zvyšuje pohodlí při psaní delších textů, dodává potřebnou energii. Průměrně Transformer vydrží na jedno nabití s klávesnicí 14-15 hodin. Tento koncept je natolik úspěšný, že už i společnost HP představila na veletrhu CES v Las Vegas svou verzi tabletu s dokovací klávesnicí. Nyní se zřejmě do tohoto segmentu tabletů chystá i společnost Archos.

image

Nový tablet nese název Archos G10 xs a zjevně poslouží jako levnější varianta Asusu Transformer. Tato novinka se bude automaticky dodávat s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich  a samotný tablet bude tenký pouze 7,6 mm. Při použití dokovací stanice s klávesnicí se navýší jeho tloušťka na 12 mm. Sama společnost ukázala na prezentaci srovnání s novým iPadem.

archos10xs_IMAG0181

Ačkoliv byla tato novinka právě představena, společnost neuvedla žádné informace o specifikacích. Na ty si budeme muset počkat. Rozhodně zajímavější záležitostí je samotná cena, která by se měla pohybovat od 200 do 300 Eur. Tedy 5000 až 7400 Kč, což je méně než u Asusu, ale zde zřejmě není započítaná dokovací klávesnice. S hodnocením ale počkejme, až se Archos podrobí prvním testům a budeme znát jeho skutečnou cenu.

archos2012_IMAG0186

Bude opravdu zajímavé sledovat, jestli se ARCHOS G10 xs ujme a jestli splní aspoň základní očekávání. Nyní se již můžete podívat na upoutávku  na tento tablet.

Zdroj: theverge.com, arctablet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ano, na dovolené se hodila možnost vzít si navíc ještě USB flešku s filmy a prohlížet si fotky z připojeného foťáku hned na hotelu :-)
Ale 3G modul jsem nezkoušel, připojuji se k mobilu přes BT.
Jediné omezení je slabší výkon, na DVD a avi to stačí, s MKV od 720 už je problém, 1080 už nedá vůbec. No s ohledem na rozlišení displeje je to vlastně jedno. Takže vlastně akorát Flash videa na netu, ty pokud nejsou optimalizované, tak se trochu trhají. Holt už je to stařeček … po roce :-)

u Archos 70 ti funguje USB host ? Třeba řada Archos Arnova mi přišla super rychlost, vybavení s možností připojení 3G modulu

no už rok mám doma 7″ Archos 70 a jsem s ním spokojený. V té době to byla jasná volba (první levný tablet s kapacitním displejem) a obecně lze asi říci, že se Archos vždy snaží nabídnout co nejvíce za nižší cenu, než konkurence.

Archos

Co říkáte na tablety od levné značky Archos??? Funguje to???

Je škoda, že tento Archos nemá žádné specifikace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat