Spustí PayPal vlastní mobilní platby?

Spustí PayPal vlastní mobilní platby?
2012-03-13T11:00:21+02:00
• 13. 3. 2012

Po webu koluje mnoho informací, které toto tvrzení potvrzují, ve všech případech se ale jedná o neoficiální zdroje, tudíž ještě není nic jisté. Vše se máme dozvědět již tento čtvrtek. Právě v tento den proběhne tisková konference PayPal a eBay ve slunném San Franciscu. Metoda platby by měla nést název Dongle a nebude podporovat NFC, nýbrž budete potřebovat speciální kus příslušenství, který bude umožňovat čtení platebních karet. Toto příslušenství je nyní dostupné pouze pro iPhone a iPad. O nasazení pro Android se zatím neví.

Takto funguje platební metoda společnosti Square

Takto funguje platební metoda společnosti Square, na podobné principu chce stavět i PayPal se svými platbami

Vše bude fungovat na podobné principu, jako třeba řešení od společnosti Square. Tato služba není přímo cílená na zákazníky, nýbrž na malé a střední prodejce, kteří budou moci takto jednoduše přijímat platební karty. Pravděpodobně bude podporována pouze platební karta PayPalu, která již nyní existuje a můžete s ní také platit v jednom obchodním centru v San Francisku. Samotná služba PayPal také podporuje přidání externí platební karty jakékoliv banky, tudíž v této oblasti nebude problém.

Tímto vstupem chce PayPal rozvířit stálé a klidné vody tohoto byznysu a hlavně chce zatopit největšímu rivalovi, Square. Tato společnost nyní pracuje s kapitálem, který činí 4 miliardy amerických dolarů. Zatím je vše dostupné pouze v USA a zatím se pouze uvažuje o jejím spuštění v západní Evropě. Kdy se dostanete jedna z těchto služeb do České republiky, tak to je ve hvězdách. Přivítali byste takovouto alternativu?

Zdroj: news.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat