Příští Nexus bude tablet. Vyrobí jej Asus

Příští Nexus bude tablet. Vyrobí jej Asus
2012-03-06T07:36:13+02:00
• 6. 3. 2012
2

google-nexus-tablet-pcPo internetu kolují zvěsti o tabletu z dílny Googlu. Přesněji řečeno, některý z výrobců vytvoří pro Google referenční tablet, jako je tomu u mobilů. Zatímco současný Galaxy Nexus je z dílny Samsungu, o tablet by se měla postarat firma Asus. Informace zatím nejsou příliš konkrétní, opravdu jsme stále jen v kategorii zvěstí. Na druhou stranu tušíme, který tablet by se měl stát tím referenčním.

Asus představil na veletrhu CES v Las Vegas tablet za 249 dolarů, který patří mezi menší tablety se 7″ displejem. Tato série nese název Asus Eee Pad MeMo a již jsou známy dvě varianty, ME171 s procesorem od Qaulcommu (dvoujádro) a ME370T s Tegrou 3. Referenčním tabletem by se měl stát jeden z nich. Předpokládá se, že by tablet Nexus měl obsahovat Tegru 3. Ve výsledku se může jednat o úplně nový tablet, který bude mít pouze společné kořeny se sérii MeMo.

IMG_20120109_164129-650x487

Cena Nexus tabletu se odhaduje na 199 dolarů, aby mohl jít do souboje s Kindlem Fire a iPadem. Tentokrát tyto zvěsti nepochází pouze z jednoho zdroje, ale rovnou ze dvou nezávislých. Eric Schmidt a Andy Rubin nepřímo potvrdili existenci tohoto tabletu tvrzením, že rok 2012 bude patřit těmto větším plackám. K představení by mohlo dojít již na letošním Google I/O.

image

Jako další potvrzení můžeme brát vyjádření pocházející přímo od Asusu. Výrobce se nechal slyšet, že (ještě nepředstavený) Android 5.0 Jelly Bean poprvé spatříme právě v jeho tabletech. Když se podíváme do historie, nové verze Androidu byly prvně na smartphonech Nexus. Bohužel, zatím opět nic není potvrzeno.

Nakonec tu máme ukázku Asusu Memo Pad. Bude právě tento model minimálně předlohou pro Nexus tablet?

Zdroj: droid-life.com, androidandme.com, engadget.com


Co si myslíte o Nexus tabletu za 199 dolarů, koupíte si jej?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Polášek

6. 3. 2012, 13:44

199$ za tablet s čistým a optimalizovaným Androidem ještě v nové verzi a to vše s Tegrou 3? pokud to tak bude, tak by to byla opravdu solidní konkurence pro iPad a o Kindle fire ani nemluvím. To je ale nereálné, neboť Kindle Fire měl výrobní cenu něco přes 200$ a to nemá žádný hi-end HW.

199$? Shut up a take my money!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat