Má iPad 3. generace problémy ?!

Má iPad 3. generace problémy ?!
2012-03-20T09:50:14+02:00
• 20. 3. 2012
6

iPad 3. generace započal svou existenci velmi úspěšně, do dnešního dne se ho prodalo přes 3 miliony kusů. Jedná se zřejmě o nový rekord, ale musíme také brát v úvahu fakt, že se zatím prodává jen ve vybraných zemích. Ačkoliv prodej se rozjel velmi dobře, na internetu se objevují první nepříjemné zprávy.  Nový iPad má problémy s přehříváním a nabíjením.

ipad-overheat-640x480

První stížnosti na přehřívání iPadu 3. generace se objevují na samotných stránkách podpory společnosti Apple. Někteří hlásí, že se sice zahřívá, ale není to nic hrozného. Bohužel se objevují i takové komentáře, že iPad se nedá takřka ani držet, jak je horký. Na webu TechnoBuffalo vznikla anketa, která se dotazuje právě na tento celkem nepříjemný problém.

Do You Find the New iPad too Hot to Handle   poll    TechnoBuffalo-070411

Anketa je k dispozici již od včerejška a přes 15% hlasujících uvádí, že se opravdu přehřívá. Prozatím nejsou známa kompletní čísla a můžeme o této anketě pochybovat. Hlasovat může přeci každý a lidi, co nenávidí produkty Apple, se zřejmě také zapojili. Ale objevil se test a porovnání zahřívání mezi iPadem 3. generace a iPadem 2. Na obou verzích tabletů byl spuštěn test GLBenchmark a po 5 minutách změřena teplota obou iPadů pomocí termokamery.

ipad1332166924

Vlevo můžete vidět iPad 3. generace s teplotou 33.6 °C a vpravo iPad 2 s teplotou 28.3 °C. Takže se opravdu novinka zahřívá více. Otázkou zůstává, jestli se jedná o vlastnost nového iPadu nebo pouze o chybu. Vše může být způsobené nárůstem výkonu (po HW stránce), ale také displejem s extrémním rozlišením.

Bohužel špatným zprávám není konec. Na stránkách podpory Applu se objevují další nemilé komentáře, že iPad 3. generace má problémy s dobíjením. Někteří hlásí, že se nestihne přes noc dobít ani na polovinu kapacity baterie. Zde musíme uvést, že obsahuje o 70% větší baterii než předchozí verze. Vyjádřeno v číslech, baterie má kapacitu 42.5Wh. Tudíž se dalo očekávat, že dobíjení bude pomalejší.

Na webu pocketnow.com dokonce uvádí, že potřebujete 7 hodin, abyste nový iPad dobili na maximum. Jedná se o daleko delší časový úsek, než u předchozího modelu, u kterého vám stačily přibližně 3 hodiny.

Zdroj: pocketnow.com, engadget.com, apple.com 1, apple.com 2, technobuffalo.com


Jedná se o prvotní mouchy novinky, nebo tu máme závažné problémy?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

CrackonoS:

1. Souhlasim… Tvůj komentář je hodný dementa ;-)
2. Jsem na matiku velmi dobrý, neboj ;-)

A pokud by jsi na ní byl lepší Ty, věděl by jsi, že:

– nejde jen o rozdíl 2 teplotních extrémů na jednom bodu… ale o celkový rozdíl ve všech bodech prostorového předmětu… speciálně z termofotografií patrné :-).

– taky by jsi věděl, že musíš počítat s teplotou okolí… pokud byly v době testu iPady umístěny např. v 23°C, byl by to rozdíl 5°C vs 10° u jednotlivých modelů

– na a konečně… taky by jsi věděl, že teplo nesálá z předmětu lineárně. Ve skutečnosti na dlouhodobé „rozžhavení“ předmětu o 2°C nepotřebuješ přesně 2x tolik energie jako o zahřátí o 1°C, ale víc ;-). Ale když Ti necvaknou ani předcházející body, tak tenhle už bude úplně mimo Tvůj záběr :-).

Tento blog by se mel prejmenovat na applehatemania, protoze napr dobijeni baterky je uplne normalni pri te kapacite, jde to urychlit, ale jde tam o vetsi opotrebeni vetsi zahrivani… autor by nemel tak nenavidet znacku apple (neusuzuji to jen z tohoto clanku)

anonymousCZ

20. 3. 2012, 15:21

„Na webu pocketnow.com dokonce uvádí, že potřebujete 7 hodin, abyste nový iPad dobili na maximum. Jedná se o daleko delší časový úsek, než u předchozího modelu, u kterého vám stačily přibližně 3 hodiny“

Původní iPAD se nabíjel necelé 4 hodiny (6700mAH děleno 2000mAH krát 1,2 na ztráty). Takže nevím, proč jsou lidi překvapeni, že IPAD 3 s baterii o kapacite 11666mAH se stejnou nabíječkou nabíjí cca cca 7 hodin.

A kde je prosím ten problém s tou výdrží baterie? („… a také na výdrž baterie.“) Ve článku nic takového není.

1. Komentar hodny dementa. Koukam, ze mas poledni prestavku.

2. Co jsi mel z matiky? 33°C a 28°C maji mezi sebou rozdil 70%? Unika mi neco z tvych vypoctu?

Uvidime, jak se k tomu postavi Apple. Podle toho, co jsem cetl, tak ty problemy nejsou zanedbatelne. Obe vady jsou, rekl bych, zpusobeny tou baterii. Otazka je, zda s ni neco pujde udelat.

Na druhou stranu, vime, jak media rada chyby kolem Applu nafukuji. Muze se jednat o chybnou serii ci jen jednotlive kusy.

Tohle ale přece není chyba… tohle je vlastnost.

Bohužel fyzika je fyzika a bude s ní mít stejný problém každý výrobce.

Je to logické. Jestli se zvýšila kapacita baterie o 70% a výdrž baterie ne, musí to znamenat, že nový výkonný HW spotřebuje o 70% více energie a iPad tak musí i o 70% více hřát, než předchozí verze.

Stejný problém budou řešit i další výrobci, kteří narvou podobně výkonný HW do podobně malé krabičky ;-).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat