HTC Titan: Velkoplošná okna Recenze

HTC Titan: Velkoplošná okna [Recenze]
2012-03-22T10:00:00+02:00
• 22. 3. 2012
17

S příchodem aktualizace Mango pro systém Windows Phone přišla i druhá vlna telefonů, které byly vybaveny tímto operačním systémem. Jedním z nich je i HTC Titan, který byl spolu s HTC Radar představen na podzim minulého roku. Jeho ambice jsou vysoké a uchází se o post nejlepšího telefonu s Windows Phone. Daří se mu to?

try1

Naše redakce testuje HTC Titan již nějakou dobu, a tak vám přinášíme obsáhlou recenzi samotného telefonu i operačního systému Windows Phone. Během přípravy recenze se k nám dostalo i několik dotazů, na které se pokusím průběžně odpovídat. Za zapůjčení telefonu děkujeme společnosti HTC. Na konci každé kapitoly najdete jednoduché ohodnocení dané vlastnosti telefonu známkou stejně, jako ve škole.


Opravdový velikán

Jak jsem již nastínil v úvodu, HTC Titan se řadí k těm nejvybavenějším telefonům se systémem Windows Phone. Pojďme si tedy na úvod připomenout jeho technické parametry.

glance

Nade všechny samozřejmě vystupuje obrovský 4,7 palcový LCD displej. Vzhledem k tomu, že operační systém Windows Phone zatím nepodporuje vícejádrové procesory, musíme se u tohoto top modelu HTC spokojit s jednojádrovým procesorem o taktu 1,5 GHz, kterému sekunduje RAM paměť o velikosti 512 MB.

Podrobné specifikace:
  • Výrobce: HTC
  • Model: Titan (X310e)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon MSM8255; 1,5 GHz
  • Displej: Super LCD; 4,7”; WVGA (480×800)
  • RAM: 512 MB
  • ROM: 16 GB
  • Baterie: 1600 mAh
  • Fotoaparát: 8 MPx; clona F2.2; dvojice LED diod pro přisvětlení
  • Maximální rozlišení videa: 720p
  • Přední kamera: 1,3 MPx
  • Konektivita: micro-USB; 3,5 mm jack konektor, Bluetooth, Wifi
  • Rozměry: 131.5 mm x 70.7 mm x 9.9 mm
  • Hmotnost: 160 g
  • Další vlastnosti: Gyroskop, akcelerometr, digitální kompas, senzor přiblížení a světelný senzor…
  • Operační systém: Microsoft Windows Phone 7.5 Mango

Konstrukce a vzhled

Tělo telefonu je z velké části vyrobeno z hliníku. Ten dodává konstrukci pevnost a díky unibody konstrukci je telefon opravdu robustní. Na videu si můžete všimnout dvou plastových částí, pod kterými jsou schovány antény jednotlivých bezdrátových modulů, a přední strana je samozřejmě tvořena velkým dotykovým displejem, který je chráněn tvrzeným sklem. V horní části jsou pak umístěny senzory nebo přední kamera. Dolní část přední strany okupují tři systémová tlačítka systému Windows Phone.

Jak jsem už několikrát zdůrazňoval, telefon disponuje opravdu velkým displejem. U telefonů s Windows Phone se jedná o jediný model, který takovou uhlopříčku nabízí. Takto velký telefon určitě není pro každého. Mnoho lidí tak sáhne po telefonech s menším displejem, jako je stájový kolega HTC Radar, Nokia Lumia 800/710 nebo Samsung Omnia W. Jediný konkurent s operačním systémem Windows Phone, který se v uhlopříčce snaží HTC Titan dohnat, je Nokia Lumia 900. Ta však zatím není na našem trhu v prodeji a disponuje displejem s uhlopříčkou “jen” 4,3 palce. Na stranu druhou velký displej má své nesporné výhody a jeho používání je značně návykové. Prohlížení internetu, práce s dokumenty, ale i sledování filmů nebo hraní her je na mnohem vyšší úrovni než na telefonu s například o jeden palec menším displejem, a to naopak může mnohým vyhovovat.

Design telefonu je jednoduchý, ale elegantní. Nepřichází s ničím extravagantním, a řadí se tak spíše k designově jednodušším telefonům této značky. I ze vzhledu telefonu lze odhadnout, že je určen zvláště pro managery. Hliníkové tělo je ovšem velké plus. Kov, který v některých částech přechází do přední části zkrátka působí velice dobrým dojmem. Na stranu druhou je jasné, že telefon se nebude líbit všem. Pro někoho může být až příliš strohý nebo fádní.

Konstrukce: 1

Design: 2


Výkon, hardwarová výbava a výdrž

Telefon je vybaven jednojádrovým procesorem s taktem 1,5 GHz a operační pamětí o velikosti 512 MB. Tyto parametry a vyladěnost systému telefon řadí na výkonnostní špičku Windows Phone telefonů. Stejnými parametry se ale můžou chlubit i další smartphony jako je Lumia 800 (i přes to, že ta má procesor nataktovaný na 1,4 GHz). Velké výkonové rozdíly mezi smartphony s Windows Phone byste však hledali jen marně. Ze subjektivního hlediska je ovšem telefon opravdu rychlý. Běh systému i všech aplikací včetně nejnáročnějších her je naprosto plynulý a svižný. Vzhledem k tomu, že prakticky nic výkonnějšího nenajdete, v Marketplace byste aplikaci, kterou by Titan nezvládl také hledali jen marně. V porovnání s telefony první generace Windows Phone je zde vidět značný posun kupředu. V přímém srovnání s modely HTC Mozart nebo Samsung Omnia 7 je rozdíl patrný především v rychlosti spouštění aplikací. To všechno jen potvrzuje test WP Bench, ve kterém Titan získal 94,87 bodů a tím se řadí mezi absolutní špičku mezi Windows Phone telefony.

WPBench20120320203500

Vnitřní paměť telefonu nabízí 16 GB prostoru. Z toho využitelných je asi 12,8, protože zbytek zabírá samotný systém. To jestli je to málo nebo hodně je velice subjektivní. Dle mého názoru, který vychází z několika týdenního testování, je tato paměť naprosto dostatečná. Do telefonu se vejde dostatek aplikací, hudby i filmů. Jak jsem ale řekl, nároky na vnitřní paměť jsou velice subjektivní, a tak si budete muset udělat především vlastní názor.

Další důležitou komponentou telefonu je samozřejmě displej. U HTC Titan se navíc jedná o prvek, který nad ostatní parametry značně vyčnívá. Jedná se o zobrazovač o uhlopříčce 4,7 palce s rozlišením 480×800 pixelů. Tohoto obra tak málokterý telefon překoná. Displej samozřejmě podporuje technologii multitouch, který podporuje až čtyři prsty zároveň. Byť je displej velice pěkný, jeho barvy jsou poměrně věrné (v tomto ohledu ho však dokáží předehnat modely Samsungu) a odezvy perfektní, určitě by mu slušelo vyšší rozlišení. I přes to, že se nejedná o něco, co byste na telefonu opravdu potřebovali, displej s uhlopříčkou 4,7 palce by si určitě rozlišení qHD nebo 720p zasloužil. Ještě jednou bych se ale chtěl vrátit k porovnání s telefony Samsung. Měl jsem totiž krátce k dispozici telefon Samsung Omnia 7. Jak už jsem řekl, barvy jsou u AMOLED displejů Samsungu znatelně sytější. Lepší je i černá barva, která je oproti HTC Titan opravdu černá. Naopak bílá barva je znatelně lepší u recenzovaného telefonu. Titan nabízí čistě bílou barvu, ale Omnia 7 zobrazuje bílou s jemným barevným nádechem.

I přes to, že je telefon vybaven poměrně velkou baterií o kapacitě 1600 mAh, nečekejte žádné zázraky ve výdrži. Telefon se sice nezařadí mezi největší žrouty energie, ale při intenzivním každodenním používání se nevyhnete tomu, že budete muset akumulátor každý večer nabíjet.

IMG_1431IMG_1433

Výkon: 1

Displej: 2

Výdrž: 2-3


Windows Phone na HTC Titan

Kontroverzní okna

I přes to, že je to s námi systém Windows Phone už nějakou dobu, stále je diskuze okolo něj živá. Existují jeho zastánci i skalní odpůrci. Podle mojí zkušenosti není dobré dát na první dojem. Mnoho lidí, kterým zprvu Windows Phone moc nevoněl, nakonec změnili názor a možnost vyzkoušet si ho je většinou přesvědčila o tom, že je to opravdu systém použitelný. Samozřejmě to však rozhodně neplatí u všech. Důležitou otázkou je, jestli je Windows Phone schopný obstát před konkurencí.

Windows Phone na HTC Titan

Vezměme to ale popořadě a pojďme si představit systém na recenzovaném telefonu. Pokud Windows Phone znáte, skoro ničím vás ten na HTC Titan nepřekvapí. Jedná se o standardní WP 7.5 Mango. Vzhledem k tomu, že byl telefon do prodeje uveden s Mango aktualizací, prostředí je kompletně lokalizováno do Češtiny. Vzhledem k výkonu tohoto telefonu je prakticky jasné, že prostředí je naprosto plynulé a svižné. Telefon reaguje na každý povel bleskově a s problémy se prakticky nesetkáte, systém je totiž velice stabilní.

Celkově si systém zaslouží pochvalu. S Mangem se Windows Phone posunul zase o něco dál a jedná se už o opravdu konkurence schopný systém. V kombinaci s HTC Titan se jedná o opravdu výbornou součinnost, protože rychlost systému i jeho zobrazení na velkém displeji je prostě návykové. Internetový prohlížeč zobrazí drtivou většinu stránek. Jeho zásadní nevýhodou je však absence Flash playeru, který mi prostě v mobilu chybí. Trochu pokárat si Microsoft zaslouží i za osekání funkcionality tlačítka pro vyhledávání. Citelnou ztrátou pro některé uživatele může být absence paměťových karet. S tím souvisí i další omezení a tím je nemožnost připojit telefon k počítači jako Mass Storage a všechno tak musíte řešit buď přes internet (cloudové služby) nebo skrze software Zune.

Design systému je velice těžké posuzovat. Jde zkrátka o subjektivní záležitost, takže nemá cenu jí hodnotit. Udělejte si tak obrázek sami a v diskuzi se nám pak můžete svěřit s vaším pohledem na systém Windows Phone. Ať už z pohledu designu nebo jeho funkcionality.

Pokud se vyhnu hodnocení dalších systémových aplikací, o kterých budu mluvit následně, systém si ode mne vysloužil celkově známku na pomezí výborné a chvalitebné.

Systém Windows Phone: 1-2


Marketplace

V dnešní době je nejdůležitější částí systému obchod s aplikacemi a jeho obsah. Windows Phone je z velkých hráčů na trhu nejmladší, a tak se není čemu divit, že má také nejmenší počet aplikací. Konkurenci však dohání mílovými kroky a množství aplikací se zvedá každým dnem. Dnes bych počet aplikací a her odhadl na něco kolem 90 tisíc, ale přesná čísla Microsoft nezveřejňuje. Dobrou zprávou je, že ani čeští vývojáři nezahálejí a jsou ve vývoji Windows Phone aplikací velice aktivní. Na druhou stranu je ale rozdílný počet aplikací oproti konkurenci znát. Titulů občas v některých oborech zkrátka tolik není a uživatel často nemá možnost výběru. Taková situace nastává například u offline navigací, kde jedinou dostupnou aplikací pro všechny telefony od jakéhokoli výrobce je Navigon.

Screen Capture (24)Screen Capture (23)Screen Capture (22)
Placené nebo zdarma? Které aplikace převažují?

Pokud bych měl srovnat převažující politiku vývojářů různých platforem, budou závěry pokaždé jiné. Když se podíváte na Android Market, větší část aplikací je dostupná zdarma, většinou s reklamním banerem. Menší zastoupení pak mají aplikace placené. I iOS je tomu přesně naopak. Zde převažují aplikace placené (třeba v cenové kategorii za 1 dolar) a aplikací zdarma je naopak výrazně menší počet. Windows Phone razí jakousi střední cestu. Nejde ani tak o to, že by byl podíl placených aplikací a aplikací dostupných zdarma stejný nebo podobný (což navíc shodou náhod opravdu je), ale WP Marketplace se vyznačuje tím, že většina aplikací je placená, ale nabízí trial nebo chcete-li demo verzi. Uživateli tak nabídne časově nebo funkčně omezenou verzi programu a ten se pak rozhodne, zda chce investovat do plné verze. Tato strategie se u Windows Phone opravdu rozmohla ve velkém. Naopak aplikací s reklamou zde tolik jako na Androidu určitě nenajdete.

Screen Capture (19)Screen Capture (20)Screen Capture (17)

Marketplace už dnes nabízí spoustu kvalitních aplikací a telefon tak dokáže obohatit o obrovskou dávku nové funkcionality. Poslední dobou jsou pro Windows Phone dostupné i mnohé aplikace, které známe z jiných platforem, a tak můžete například přejít z Androidu na Windows Phone a ani to moc zásadně na seznamu aplikací nepoznáte. Pořád jsou zde však mezery v podobě některých aplikací v různých kategoriích, kde takové zastoupení není. Vzhledem k tomu Marketplace nedostane plný počet bodů. Za obrovskou expanzi a dnes již obstojnou nabídku dávám “za dva”.

Marketplace: 2


Xbox Live

Další služba, která s Marketplace přímo souvisí, je Xbox Live. Jedná se o službu, která ve Windows Phone telefonech sdružuje veškerou herní databázi a k jednotlivým hrám tak přistupujete skrze tuto aplikaci. Důležitým prvkem služby je však především interakce s ostatními hráči. Kromě toho telefon umí určitým způsobem i komunikovat s hrami pro váš domácí Xbox 360. Když tedy opustíte svojí domácí konzoli, můžete například online kontrolovat svůj herní stav v porovnání s jinými uživateli nebo dokonce v některých případech i pokračovat ve hře.

Xbox Live toho nabízí poměrně hodně a pokud vývojáři herních titulů pro Xbox 360 na tuto platformu nezapomenou, hráči ve Windows Phone telefonech získají mocný nástroj. Ještě krátce k samotným hrám a hraní na HTC Titan. Opět zde promlouvá vysoký výkon a velká obrazovka. Hraní na Titanu je pohodlné a díky přesným senzorům a velkému displeji si užijete prakticky jakoukoli hru. Letecké simulátory, závodní hry, ale i střílečky. Všechny nejnáročnější tituly Titan zvládá bez obtíží, a tak mu v této oblasti není absolutně co vytknout.

Xbox Live a hry: 1


Fotoaparát a jeho aplikace

Jak již je uvedeno ve specifikacích, Titan disponuje fotoaparátem o rozlišení 8 MPx. Video je pak schopen pořizovat až v rozlišení 720p. Fotoaparát je doplněn o dvojici LED diod, které jsou dle mých zkušeností schopné bez problému osvětlit i větší místnost. I za absolutní tmy je tak schopen telefon pořídit obstojné snímky. Místo dalšího popisování jeho schopností bych však měl ukázat spíše výsledky.

Dále si můžete prohlédnout několik fotografií, které byly pořízeny buď v absolutní tmě starého vojenského bunkru nebo pár fotografiích pořízených v noci za umělého osvětlení

Nyní už k samotné aplikace, skrze kterou ve Windows Phone fotografie a videa pořizujete. HTC žádným způsobem aplikaci nevylepšuje (ani to není podle politiky Microsoftu možné), a tak se jedná o klasickou Windows Phone aplikace.

Ještě před tím, než fotoaparát HTC Titan opustíme, můžete si prohlédnout ukázkové video pořízené v rozlišení 720p právě tímto telefonem.

Fotoaparát Titanu příjemně překvapil. Navzdory tomu, že běžně HTC telefony nedosahovali v této oblasti nějak excelentních výkonů, Titan je za dobrých světelných podmínek schopen pořídit velice kvalitní snímky. S tím, jak světlo ubývá však prudce klesá i kvalita fotografií a problémy jsou i se světelností a vyvážení bílé barvy. Výhodou však jsou dvě přisvětlovací LED diody, které nabízí poměrně slušný výkon, který je schopen nasvítit i větší prostory.

Fotoaparát: 2


HTC HUB: Jak se HTC odlišilo?

Screen Capture (9)Screen Capture (30)

Vzhledem k tomu, Microsoft neumožňuje jakékoli nadstavby nad systém Windows Phone, musí využít možnosti předinstalovat vlastní aplikace. HTC jako obvykle v této oblasti nezahálelo a nabízí hned několik aplikací. Jednou z nich je HTC Hub. Více o něm se dozvíte v následujícím videu. Kromě něho v telefonu například nalezneme i praktickou aplikaci Svítilna nebo program pro bezdrátové spojení s multimediálními zařízeními.

Screen Capture (5)Screen Capture (17)Screen Capture (13)

Office Mobile

Od systému Windows Phone se tak nějak čeká, že by měl být dobrým “pracantem”. Microsoft má velké zkušenosti s korporátní sférou, a tak je očekávatelné, že si na nástrojích pro práci na WP dal záležet. Dá se říci, že se mu to podařilo. Balíček Office, který je v telefonu předinstalovaný nabízí programy Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Screen Capture (29)

Hlavní předností balíčku Office na Windows Phone telefonech, je napojení na cloudové služby Microsoftu. Sdílení dokumentů skrze Skydrive mezi zařízeními i mezi uživateli je příkladné a Microsoft si za něj zaslouží velkou pochvalu. Nechybí ani možnost synchronizovat data přes služební SharePoint.

Screen Capture (15)Screen Capture (27)Screen Capture (31)
Word

Word nabízí základní editaci textových dokumentů. Můžete upravovat stávající dokumenty i vytvářet nové. Využít můžete základní formátování textu, psaní komentářů a další základní úkony. Je však pravda, že zvláště u textového editoru toho Microsoft mohl nabídnout více. Práce s obrázky (která například u OneNotu nechybí) nebo s odrážkami a dalšími prvky by určitě mobilnímu Wordu slušela.

Příjemná je možnost vytvořit dokument podle jedné ze šablon, které jsou v telefonu nainstalovány. Ušetří to práci, což na telefonu zvláště oceníte.

Screen Capture (31)Screen Capture (33)Screen Capture (32)
Excel

U Excelu se opět naplno ukazuje nesporná výhoda velkého displeje Titanu. I přes klávesnici je totiž vidět velká část tabulky. Stejně jako u Wordu je možné dokumenty editovat i vytvářet. Jak čisté, tak podle šablon. V Excelu nechybí ani možnost využívat funkce, či řadit, formátovat nebo filtrovat buňky.

Screen Capture (34)Screen Capture (35)Screen Capture (36)
Powerpoint

Microsoft nezapomněl ani na prezentační software, a tak si můžete prohlédnout a upravit své prezentace ještě před tím, než vystoupíte před publikem. Záměrně zdůrazňuji slovo prohlédnout a upravit. Mobilní Office totiž neumí prezentaci vytvořit. Microsoft ale i na jednoduchém zobrazování zapracoval a alespoň aplikace v prezentacích zobrazuje efekty. upravit samozřejmě můžete textový obsah prezentace, přiložit poznámky nebo přesouvat snímky.

Screen Capture (37)Screen Capture (39)

Do budoucna bych si dokázal představit, že díky cloudovému propojení mobilních Office s těmi desktopovými, budeme moci prezentaci přes internet ovládat díky mobilu a zároveň bude mít prezentující v ruce zobrazeno, co je za ním promítáno na plátně. Tato funkce by se mi u Office velice líbila. Snad to Microsoft napadne a s nějakým takovým řešením přijde, není k němu zase tak daleko.

OneNote

Na závěr jsem si nechal perlu, kterou si Microsoft v mobilních Office hodně hýčká. OneNote je totiž přesně ta aplikace, kde cloudové služby Microsoftu vynikají. Pokročilý poznámkový blok nabízí přístup do všech bloků, jejich úpravu, přidávání obrázků z fotoaparátu, ale i těch uložených v telefonu. Je možné používat i seznamů a dalších prvků. Důležitou funkcí je i možnost nahrávat zvukové poznámky.

Screen Capture (26)Screen Capture (18)

Jak už jsem řekl, největší síla OneNote je ve sdílení. Modelovým příkladem nám může být třída studentů. Všichni spolu sdílí jeden poznámkový blok, kde si vedou poznámky. V reálném čase se úpravy jednotlivých uživatelů ukládají a zobrazují druhým. Zatímco jeden student na počítači nebo tabletu píše textové zápisky, vy si telefonem vyfotíte obrázek na tabuli a rovnou ho do poznámek vložíte. Ten se zobrazí i na spolužákově počítači. Je to jednoduché a funkční. I proto Microsoft ve svých marketingových materiálech OneNote často zmiňuje.

Office Mobile: 1


HTC Titan je prohlašován za krále Windows Phone telefonů. Za dobu, co jsem měl možnost ho testovat se mi to jen potvrdilo. Byť se na trhu objevily nové telefony od společnosti Nokia, sesadit HTC Titan, není snadné. Prvním vážnějším konkurentem by mohla být Nokia Lumia 900, která se začne prodávat i u nás v nejbližší době. Pokud však budete chtít opravdu velký displej, “devítistovka” Titana stejně nedožene. Výkon bude ovšem srovnatelný.

Největší výhoda “Titana” je ale zároveň jeho největší nevýhodou. Velký displej zkrátka znamená velký telefon a to rozhodně nevyhovuje všem. Titan je už opravdu značné “pádlo” a ne každému se vejde do ruky.

wp

Podobně rozpačitě může působit i systém Windows Phone. Jsem ale přesvědčen, že své kvality má a dokáže si své zákazníky najít. Je nutné nedat na první dojem a systém zkrátka poznat. Některé nedostatky, ale poznáním systému neodbouráte, a tak musíte jasně vědět, co od telefonu požadujete.


Tímto jsme se dostali k samému konci dnešní recenze. Na úplný závěr bychom mohli vytvořit průměr z jednotlivých známek. Známkou, kterou telefonu HTC Titan uděluji, je tedy průměr 1,6.
Pokud máte k telefonu nějaké dotazy, neváhejte a ptejte se v diskuzi pod článkem.

Rád bych ještě jednou poděkoval společnosti HTC, která telefon pro testování zapůjčila.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Dal jsem MobileVOIP šanci. Zaregistroval se u WebCallDirect. Minuta na mobil 0,03 EUR, ale účtuje se po minutách. Co zamrzí: hovor probíhá přes hlasitý reproduktor a nefunguje senzor přiblížení. To ale programu rád odpustím, když volám na mobil za 0,75 kč/min :-).

geronimo: Díky, o této aplikaci jsem nevěděl… Bohužel neobsahuje žádné české opy (alespoň ne „můj“ mikrotech :-). Doporučil bys mi nějakého z aplikací nabízených? :-)

Jeremy Nowak

25. 3. 2012, 14:16

jinak na voip je napriklad aplikace MobileVOIP, ktera je na marknetu zdarma a je moznost vybrat si z cca dvaceti poskytovatelu..

Jeremy Nowak

25. 3. 2012, 14:14

clanek i videa sou fajn.. diiky za pekny pocteni.. jen jedna vec, co me vzdycky dostane.. je to jen windows phone 7.5.. nikde se oznaceni mango nepouziva.. staci mrknout i na oficialni stranky.. bylo to jen kodovy oznaceni, ovsem nejedna se o oficialni nazev.. pochopil bych to u nejakyho blogu, ale kdyz se jedna o stranky zamereny na mobilni telefony, tak mi trha zily :oP

jinak pokud si v nastaveni Jazyk prohlizece a vyhledavani zadate treba anglictinu, ziskate pod vyhledavacim tlacitkem lepsi verzi bingu,kde je napr. ctecka qr kodu, rozpoznavani prehravane pisnicky, ci scout, ktery ovsem zatim ceskou republiku nepodporuje..

Přemysl Vaculík

VIP 25. 3. 2012, 13:20

senky15: Nikdo nás za nic neplatí. Jsme nezávislí a vše děláme bez nároku na honorář. Časová prodlení zkusíme zmenšit.

PS: Myslím, že Matouš Eckert odvedl kus dobré a poctivé práce.

Telefon je na trhu takmer 4 mesiace a vy teraz pridete s recenzí? tie prodeje musia byť važne žalostné… (že si htc musi zaplatit recenzi) O totalne prepalenej cene ani nehovorím

Mam Omnia 7. Celkove jsem s telefonem spokojeny,ale jsou veci,ktere se mi nelibi. Hlavni vec (kvuli ktere stale mam android)je absence VOIP klienta, potom mala nabidka plnohodnotnych navigacnich programu (offline pouze Navigon) a celkove mala podpora vyvojaru aplikaci. Na android a iOS vychazi kvanta aplikaci,ale pro WP je to bida.

Jinak si myslim,ze system jako takovy je povedeny. Snad se mu v budoucnu dostane vic pozornosti…

„Jedná se o standartní WP 7.5 Mango.“

Vždycky mě pobaví hlupáci, kteří se snaží používat cizí slova a hrají si na velké recenzenty, ale nejde jim to.

djpajovka: mp3 i videa lze přímo spustit z prohlížeče, u mp3 to není problém, u videa musí být formát podporován. Ukládání souborů je opět možné je pro některé typy souborů (mp3, a video myslím že ne). Nicméně mp3 i video lze uložit z webu pomocí jiných aplikací v telefonu, ať už zmíněný UC browser, nebo taky např. určených pro mp3 či video, které umožňují stáhnout hudbu a video do počítače, bohužel stažené media jsou dostupné pouze v dané aplikaci. Tak či tak pokud chcete používat telefon především na stahování medíí z ulož to, tak to zatím není na ideální použití. Výrazné zlepšení se čeká s příchodem aktualizace apollo, která přinese jednak možnost sdílení dat mezi aplikacemi, a také rozšíří podporované video soubory.

Titana mám od vánoc a už jsem ho dal na reklamaci, sem tam nereagoval na dotyky, měl jsem vadné tři body na displeji, které svítily na černém pozadí zeleně. Dále konstrukce se za tu dobu celá rozhrkala a neseděl už od výroby konektor na micro USB takže kabel štrejchal packama o kryt. Dále jsem měl prach pod krycím sklíčkem přední kamery. Další vady už byly asi o SW a to, když máte zaplé wifi i mobilní data (3G, edge) tak nejede občas ani jedno. A nebo jste na wifi a cucá vám to FUP z 3G. Toto je asi nejzávažnější problém W 7.5. Jinak je to krásný, rychlý telefon, který se vleze v pohodě do kapsy. Ještě mám postřech s EDUROAM wifi, kde nejde pro W 7.5 stáhnout certifikát (toto uměl i první iPhone), takže si na takovýchto wifi sítích ani neškrknete. Už jsem podal žádost na odstoupení od kupní smlouvy. Neporadíte někdo co za jiný telefon? Chci velký displej, ale když to bude Android tak něco už stabilnějšího! Děkuji

locomachine

25. 3. 2012, 2:32

Jo jo, v době mobilů výkonostně srovnatelných s kompy přijít se systémem, který ke svému fungování potřebuje počítač, tak tomu se říká geniální nápad. Tím hůře, že nepůvodní.

2 djpajovka: Jen mírná oprava… Stáhnout a okamžitě si poslechnout vybraný MP3 soubor nebo video ve Windows Phone lze. Můžete k tomu využít třeba UC Browser, který disponuje přehledným stahovačem. Stažený soubor je následně dostupný i po restartování aplikace. V Music Hub se ale bohužel nezobrazí…

kurnik to je skoda, ja si tak rad stahuji pisnicky, detem pohadky.. jinak se mi WP libi :)

djpajovka: Dobrý den, ano, wifi hotspot je dostupný. Co se týče stahování, tak to bohužel opravdu nelze. Vše musí být řešeno přes počítač a software Zune. Co se tče přehrávače, tak jak už bylo řečeno uživatelem Falhar, takový není a je pravda, že by neměl být problém divx filmy do telefonu dostat.

1. Tethering jde. Ale teď nevím, jestli přes WiFi, nebo jen přes kabel.
2. Ne
3. Ne (ale myslím, že obyčejný divX by měl interní přehrávač podporovat defaultně)

Zdravim, chci prejit z Androidu na WP zajimaji me tri dulezite veci:
1.Hotspot?, 2.jde stahnout pres prohlizec v
tel. treba z ulozto film,mp3 atd a zaroven si
to pak pustit?, 3.jde z marketu stahnout
player s podporou divx? dekuji za odpoved :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat