Firma Proview s názvem iPad stojí před konkurzem!

Firma Proview s názvem iPad stojí před konkurzem!
2012-03-10T09:00:14+02:00
• 10. 3. 2012

Pokud si ještě pamatujete soudní spor, kde proti sobě stála čínská firma Proview Electronics a americká společnost Apple, tak možná velká přetahovaná o právo používání názvu iPad už brzy skončí zcela jiným způsobem než jak by se dalo očekávat.

Mračna stahující se nad firmou Proview Electronics nevypadají příliš přívětivě. Věřitel firmy, společnost Fubon Insurance chce splatit dluh ve výši 8,68 milionu dolarů (tj. 162,3 milionu Kč) a také požaduje podání žádosti na prohlášení konkurzu.

Samotný činitel místního soudu řekl, že toto oznámení očekává ve velmi brzké době, což vypadá, že na tom firma není po finanční stránce v pořádku a je tak krok od své likvidace. Naopak právní zástupce firmy Proview vyvrací tento fakt s tím, že tyto problémy nemají žádný vliv na probíhající soudní spor.

Zprávy tohoto typu akorát potvrzují to, co bylo již na začátku naznačeno, že společnost Proview Electronics se jen snaží co nejvíce dolarů vydolovat u soudu od firmy Apple, a to nejspíš již nepřipadá v úvahu.

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: Finance.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat