Asus chce vládnout trhu s tablety

Asus chce vládnout trhu s tablety
2012-03-23T12:36:31+02:00
• 23. 3. 2012
1

Asus se na poli tabletů proslavil svým modelem Transformer, který v sobě kobinuje výhody Android tabletu a ultrabooku. Že to s tablety Asus myslí opravdu vážně, dnes potvrdil viceprezident společnosti Xu Youjia, který řekl The China Times, že se chystají dostat do čela skupiny ne-applovských výrobců tabletů.

Díky svému modelu Transformer a Transformer Prime má Asus na trhu s tablety významné postavení. To, že si svých produktů cenní, prokázal také velice rychlým vydáním aktualizace operačního systému Android pro Transformer Prime, kde nyní nalezneme verzi Android 4.0 ICS.

Viceprezident společnosti Asus také řekl, že „Asus nebude vyrábět ‚já také‘ produkty“. Tím narážel právě na Asus Transformer, o kterém se nedá říci, že by kopíroval jakýkoliv dostupný produkt. Asus ovšem neusnul na vavřínech a snaží se dále inovovat. Výsledkem je očekávané zařízení s názvem Padfone, které zajímavě kombinuje telefon, tablet a ultrabook.

Rozhodně bude zajímavé sledovat vývoj situace v následujících měsících. Jak víte i z našeho článku Google Nexus tablet v příštích měsících jen za $149, spekuluje se o tom, že by Asus měl být dodavatelem očekávaného (avšak nejistého) zařízení označovaného jako Google Nexus tablet. Tyto spekulace vyplývají z předpokladu úzkého vztahu společnosti Asus s Googlem, který dále pochází z již zmíněné rychlé aktualizace Transformeru Prime.

Pokud by Asus skutečně pro Google tablet vyráběl, pravděpodobně by to jeho pozici na trhu významně posílilo.

Zdroj: The China Times

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

ASUSu fandím, jen mi vadí, že Google Nexus tablet asi pohřbil MeMO… No a co nejdřív snad budu majitelem TF Prime :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat