Aktualizováno

[Aktualizováno] Apple řekne, co udělá se 100 miliardami dolarů
2012-09-30T14:22:55+02:00
• 19. 3. 2012
30

Dnes, tedy v pondělí 19. března 2012, se dozvíme, co se chystá společnost Apple provést s ohromným balíkem peněz, který drží na svých účtech. Částka, o které se zde bavíme, je asi 100 miliard dolarů.

Dnes v noci ohlásil Apple na svých stránkách konferenční hovor, během kterého prozradí závěry z diskuzí, které byly vedeny ohledně využití hotovosti, kterou firma disponuje. Tisková zpráva, vydaná Applem k této události, následuje.

Apple Conference Call

WHAT: Tim Cook, Apple’s CEO, and Peter Oppenheimer, Apple’s CFO, will host a conference call to announce the outcome of the Company’s discussions concerning its cash balance. Apple® will not be providing an update on the current quarter nor will any topics be discussed other than cash.

WHERE: Via conference call. The dial-in number for press is (877) 616-0063 (toll-free) or (719) 219-0041. Please enter confirmation code 592016.

WHEN: Monday, March 19, 2012 at 6:00 a.m. PDT/9:00 a.m. EDT

REBROADCAST: The conference call will be available as a continuous rebroadcast beginning Monday, March 19 at 9:00 a.m. PDT/12:00 p.m. EDT through Monday, April 2 at 9:00 a.m. PDT/12:00 p.m. EDT. The dial-in number for the rebroadcast is (888) 203-1112 (toll-free) or (719) 457-0820. Please enter confirmation code 6274937.

WEBCAST: Apple will provide live audio streaming of its conference call using Apple’s industry-leading QuickTime® multimedia software. The live webcast will begin at 6:00 a.m. PDT on March 19, 2012 at www.apple.com/quicktime/qtv/call31912 and will also be available for replay for approximately two weeks thereafter. The webcast is available on any iPhone®, iPad®, iPod touch® or any Mac® or PC running QuickTime 6 or later. If you do not have QuickTime installed on your Windows PC, it is available at www.apple.com/quicktime.

This recording is the property of Apple and protected by U.S. copyright law and international treaties. Any reproduction or distribution is strictly prohibited without prior written approval from Apple. Please contact Apple Public Relations or Investor Relations with any questions.

Apple designs Macs, the best personal computers in the world, along with OS X, iLife, iWork and professional software. Apple leads the digital music revolution with its iPods and iTunes online store. Apple has reinvented the mobile phone with its revolutionary iPhone and App Store, and is defining the future of mobile media and computing devices with iPad.

Apple uvádí, že konferenční hovor si můžete poslechnout na této adrese a budete k tomu potřebovat jeho aplikaci QuickTime. Začátek akce je v 6:00 PDT, tedy ve 14:00 středoevropského času. Záznam konferenčního hovoru pak bude k dispozici až do 2. dubna 2012.

Možností, jak investovat 100 miliard dolarů, je opravdu mnoho. Zaznamenali jsme informace o tom, že Apple by rád vyřadil mobilní operátory ze hry provozem vlastní satelitní sítě. Také se ozývají hlasy, že by měl Apple koupit některou z fungujících sociálních sítí, protože je jediným velkým hráčem na trhu (z trojlístku Apple, Google a Microsoft), který žádnou neprovozuje ani do žádné neinvestoval.

Nakonec stejně nezbývá, než počkat do dnešní druhé hodiny odpolední, abychom si udělali jasno.

Zdroj: Tisková zpráva


Ještě před začátkem audio konference se na webu AppleInsider objevila podrobná informace o tom, že velkým překvapením, na které všichni čekáme, je – chvilka napětí – vyplácení dividend v hodnotě $2,65 za akcii a výkup akcií, na který bude uvolněna částka 10 miliard dolarů.

Oba tyto kroky již byly pravděpodobně schváleny představenstvem společnosti. Vyplácení dividend by mělo začít kolem poloviny letošního roku a výkup akcií pak začátkem fiskálního roku 2013.

K očekávání fanoušků firmy Apple Tim Cook řekl, že nové produkty představují velice rádi, ale rozhodně by tak nečinili prostřednictvím audio konference.

Je nám líto, že jsme se nemohli podělit o nějaké zásadnější odhalení, ale společnost Apple nám bohužel žádné nenabídla.

Zdroj: appleinsider.com


Co myslíte, že Apple s hotovostí provede?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Václav Pavlín

19. 3. 2012, 20:09

smallshady: Hledal jsem a nejrozumnější odpověď, kterou jsem objevil, je http://www.quora.com/What-percent-of-Apple-does-Microsoft-own-from-their-$150M-buy-of-Apple-stock-in-1997-Did-they-sell-it

Zdá se, že nějaké akcie vlastní, ale jedná se o naprosto zanedbatelné množství.

nejsem si ted jistej, ale nevlastni i microsoft cast akcii?
mozna hlavne o tu bude mit Apple zajem

To prislovi si pamatuju nekdy z osmdesatek z jednoho scifi s denisem quaidem. Je pravdive.

Africane se o sebe musi postarat sami. Penize na vzdelani, proc ne. Ale jidlem se akorat zvysi jejich pasivnost ve vlastnim ziskavani zdroju potravy a zvysi jejich zavislost na „davkach“ bohatych statu.

Je charita a charita. Prispevky na jidlo pro Afriku jsou jen prilevanim benzinu do ohne. Prispevky na ucebnice, na infrastrukturu, na bezpecnost je spravne reseni.

Jedno prislovi rika: Dej cloveku rybu a nasytis ho. Nauc ho chytat ryby a nasytis ho na cely zivot.

vsak prispej na „konec sveta“ :-D

nechtěl jsem udělat takový flame je to pouze můj názor…a pokud to moje finanční situace dovolí tak na charitu přispěji..

jsem zvedavej jak budou lidi prispivat na charitu az bude na zemi 2x vic lidi a nebude tu k hnuti a ani nic k jidlu, vsichni vidi jen maliho „cernouska“ kteryho terorizujou mouchy ale ze kvuli temhle charitam a vsemu se prelidnuje planeta uz jaksi nikdo nevidi, no az to dojde k vam tak na tohle zmenite nazory hodne rychle :-)

Pardon.. To mohlo vyzniet inak ako som chcel napisat.. BOSCH dava peniaze na charitu. Dokopy to bolo celkovo za poslednych 40 rokov 0,9 miliardy dolarov.

Dakuej za informaciu.. Vzdy sa rad dozviem nieco nove. Kazdopadne tato firma za poslednych 40 rokov nedarovala na charitu ani jednu miliardu dolarov. (BOSCH ma vecsie prijmy/obraty ako apple) takze ani firma ktora je velkostou podobna applu a vlastnena z 92% charitov nerozdava miliardy na charitu.

http://www.bosch.com.au/content/language1/html/5553.htm

pampuch_sk: Na charitu nejspis hodne dava spolecnost BOSCH, ktera je z 92% vlastnena charitativni organizaci.

Dam taky dlhsi a vychovnejsi.
1.) Tak v rpvom rade apple plati dane (Nie len v USA). To, ze staty nevedia s tymi peniazmi nakladat rozumne uz nieje ich problem. Apple ma tak velku financnu hotovost lebo prakticky nenakupuje firmy. Na rozdiel od googlu ci MS (spomente si kolko vyhodil MS za skype). Mohli kupit nejakeho velkeho hraca (povedzme motorolu) a ani by ste nevedeli, ze apple ma nejake prachy.
2.) Bill G. dava na charitu vlastne peniaze. Nerozdava peniaze MS, lebo to niesu jeho peniaze ale peniaze akcionarov. SJ tiez daval peniaze na charitu a nie malo.. Len sa tym verejne nechvalil..Charita nieje otom, ze si idem robit dobre menu u plebsu. je to otom, ze chcete niekomu pomoct.Kto chce uprimne pomoct, nepotrebuje sa tym globalne chvalit.Okrem toho mal S.J len zlomok majetku oproti B.G.
3.) Paci sa mi ako chces aby apple rozdaval peniaze chudobnym, ale sami mate problem ked idu peniaze ciganom.. Oni snad niesu chudoby? Ano presne tak, su to vyhodene peniaze. Cigani nepotrebuju peniaze ale pracu. A nedava snad apple pracu? Dava.. Robi tu najlepsi charitu na svete..
4.) Apple ma v stanovach, ze ak hociktory z statisica zamestnancov (medzi ktorymi je kooopa milionarov) daruje peniaze na charitu, apple dolozi rovnaku sumu.. A cez tento mechanizmus dava apple vela penazi na charitu aj ked nemusi. To, ze sa otom nedozviete, je len preto, ze sa tym nechvalia.
5.) Ukazte mi jednu firmu (nie jednotlivca ale firmu) ktora rozdava miliardy dolarov rocne na charitu.
6.) Ak by uz mal apple spustat nejaku bezplatnu sluzbu, za vela penazi ako podakovanie, mal by sa podakovat svojim zakaznikom, nie ludom co si apple beru do ust len ked si treba ponadavat.. Samozrejme ak by im ponukli baksis, tak by ani sekundu nevahali..A taky ludia budu davat moralne prednasky.

Ano som iOvca, ale toto plati na kazdu firmu sveta.. Firmy sa maju starat hlavne oto aby tvorili zisk a prezili. Lebo firmy davaju pracu a praca dava ludom moznost zit stastny zivot.. Clovek v prvom rade potrebuje pracu za odmenu.. Nie odmenu.. Paralela s ciganmi (niesu to ziadny romovia.. ani sami sa tak nenazyvaju) je myslim dostacujuca ako dokaz.

SGS3 neverim, zaujimalo by ma kolko ty davas zo svojh prijmu na charitu…

Muj tip je zacit vyplacet dividendy a koupe Sony nebo Nintenda kvuli pruniku na trh hernich konzoli.

tomas.jicin

19. 3. 2012, 12:45

neilz :-) taky bych přál apllu nějakou satelitní síť a ať si operátoři strčí svoje výhodný tarify za klobouk. A je mi úplně fuk, jestli mě bude jakkoli apple mít pak pod dohledem. Má mít kontrolu nad mým účtem apple, nebo googl nebo vodafon, je naivní si myslet, že někdo není ovce, všichni jsme ovečky, jen každej v jiné ohrádce.

A co mi je do nejakejch cinanu ? mdyz si nap.. milion malejch cinanu tak at se nedivi ze se maj blbe, u nas jedou zas pro zmenu v drogach a vsichni se jich zastavaj, demence.
Jak ja bych to applu pral aby se stal celosvetovim operatorem a znicil ty ku.. predrazeny operatorsky, prachy si uctujou nehorazny ale sluzby maj porad na nic

tomas.jicin

19. 3. 2012, 12:31

Upřímě mě občas vytáčí, jak tu neustále někde někdo pláče, jak je výrobek od Applu drahej a k ničemu. Podívejte se na ty nejlepší telefony od Nokie, od HTC a o kolik jsou jejich novinky levnější? A co nabízí oni navíc? Na iPhonech a podobně každej hledá mouchy, jak kdyby ostatní zařízení byli bez chyb. Jistě, že Apple tlačí ceny nahoru co to jde, že nijak nezastírá hlavní cíl mít maximální zisky. Ale to dělá každej, jim se to jen daří víc.

14: to jsou zamestnanci Foxconnu > http://cs.wikipedia.org/wiki/Foxconn

„Apple vytvara desiatky tisicok pracovnych miest“ , ano, ano, v cine, nebo taiwan deti kolem 12-15let v 18h smenach za 5$ za den :-/, to je cool misto vytvorene applem…

„Oni ty penize vydelali legalne“ :o))) , ano, na jabko produktech jejichz cena je v realu o 80% vyssi nez dily ze kterych je slozena. Lidi jsou jak zhypnotizovani a kríze nekríze jabko produkty berou.

SudruhStopa

19. 3. 2012, 12:15

1,2: Zacial co 2 zavistlivci na internete nadavaju na nedostatok charity zo strany Applu, tak Apple vytvara desiatky tisicok pracovnych miest, pracuje na vyvoji dalsich a dalsich gadgetov s bezkonkurencnym optimalizovanim pre ludi s roznymi druhmi poruch zraku, na internete vznikaju dalsie blogposty ako jednoduchost iOS zariadeni pomaha detom z rozlicnymi psychickymi poruchami a pod.
Ale hej, su to hajzli a maju si brat priklad z sgs3 a hudecheck. /s
Na druhej strane ano, Bill Gates toho robi urcite vela, nechcem vyzniet ako keby som mal nieco proti nemu. Prave naopak, odkedy zacal robit pre charitu tak si ziskal moj respekt. Ale zase ten sa charite venuje fulltime, takze je to trochu nefer porovnavanie.

6: preco Google? Nemaju nic o co by mohol mat Apple zaujem. Mapy uz zacinaju pouzivat vlastne, Android samotny nema ziadne chranene technologie ktore by mohli chciet a kupenie samotneho vyhladavania asi nebude mat velky zmysel.

tomas.jicin

19. 3. 2012, 11:46

Mě se líbila ta myšlenka, že by Apple jednou obešel operátory vlastní globální satelitní sítí. Tak ať investují do výzkumu a vývoje podobných technologií.

To Asus79 – fed tiskne prachy rychleji, než kdokoliv stačí vydělat, takže toho se bát nemusíš…

At to do niceho neinvestujou a sedi na tom… Az z ekonomiky vysaji a zablokuji dostatek penez, pak teprve budou moct konecne ovladnout ty svoje ovecky, kterym nezbylo na chleba… ;)

6: na to aby koupil Google by potreboval 300MLD $, to nemaj.

ananta na Hrad! Naprosto souhlasim.

2 sgs3: sorry, ale pusobis na me jako typicky zavistivy cechacek. Je velmi smutne, ze uvazovani v CR je, ze kdyz soused ma novou kravu, tak spousta cechu zavidi, pripadne premysli, jak sousedovu kravu otravit, misto aby premysleli, jak by takovou kravu ziskali taky. :(

Jinak, ja byt Applem, tak bych se minimalne pokusil koupit Google. Ale to by jim antimonopolni urad asi nedovolil. :)

sgs3: Neplatí to absolutně, ale dokud se ty lidi nepřestanou mlátit po hlavách klacky nebo několik prominentů nahoře si nebude vytvářet vlastní realitu, tak je charita stále jen řešení následků nikoli příčin. Navíc Apple patří mezi významné globální společnosti zaměstnávající hromadu lidí všude možně.
To je jak přístup socanů, vezmem schopným a dáme neschopným.

Tyhle typy lidi fakt miluju. Zijou jen zavisti. Kdyby samotni meli 10 milionu nedali by ani korunu ale samozrejme ze z ciziho se rozdava dobre ze? Takovyhle chovani bylo bezny pred 20-30 lety a ne ted.

Charita!? Pche! To by božský Steve nikdy neudělal! Těžko říct, kdo přenechá nakonec lidstvu větší odkaz, ale tipoval bych to spíš na Billa Gatese. Přece jen lidstvo nevytrhne pár gadgetek typu iP-cokoliv, které nakonec zavanou písky času.

sgs3 > Oni ty penize vydelali legalne, narozdil od nasich velkopodnikatelu z devadesatych let. Tak je jejich vec kam je investujou a ja pevne verim, ze to bude neco pro lidi. Trebas ta mobilni sit. Smaozrejme ze to delaj pro svuj zisk primarne, ale i tam by to mohl byt prinos i pro nas.

celý svět trpí krizí a hladomorem a pánové hledají jak rozházet miliardy..my jsme bez koruny a oni si drží na učtech takové peníze toje hnuus..proč část nepošlou na charitu nebo nezaloží nadaci to nechápu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat