Microsoft a ARM: 2 roky stará historie

Microsoft a ARM: 2 roky stará historie
2012-02-12T16:52:01+02:00
• 12. 2. 2012

V současné době jsou nejedny oči upřeny na mobilní operační systém Windows Phone 7, kterému pomáhá finská společnost Nokia. Čas ukáže, jestli se tomuto systému podaří uspět na poli mobilních telefonů. Nyní jsme zvědaví na úspěch nejnovějšího systému z dílny Microsoftu a to na Windows 8, který bude moci běžet i na tabletech s architekturou ARM.

Když CEO ARM, Warren East, předpověděl v nedávné době, že Windows 8 mají velkou šanci na úspěch na tabletech, tak jsme to brali poněkud vlažně. V redakci jsme k tomu nedávali nějak velkou váhu. Nyní se objevila informace, že myšlenka systému Windows na ARMech není až tak nová, jak se z počátku může zdát. Microsoft si s ní hraje již více jak 2 roky a již v té době začal prakticky plánovat systém Windows 8.

windows-7-arm-phone-stock_large_verge_medium_landscape

Na fotografiích výše můžete vidět mobilní telefon Asus P835, který měl původně ve výbavě systém Windows Mobile 6.1., ale na obrázcích tento systém není. Jednalo se o speciální build (verzi) systému Windows 7. Fotografie byla pořízena mobilem Samsung Omnia Pro 22. ledna 2010.

Asi si říkáte, proč se o těchto uniklých fotografiích nemluvilo více. Důvod je poměrně jednoduchý, 27. ledna 2010 došlo k oficiálnímu představení tabletu Apple iPad a tak o přípravě systému Windows pro mobilní platformy nikdo nepsal. Jinak řečeno, žhavá novinka měla přednost. Nyní vidíme, že plány Microsoftu se pomalinku začínají naplňovat a již 29. února se dočkáme veřejné beta-verze systému Windows 8. Tyto informace nám mohou napovědět také to, že Windows 8 na ARM architektuře nemusejí být narychlo splácanou záležitostí.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat