Souboj Androidů 3: Konec roku a ICS

Souboj Androidů 3: Konec roku a ICS
2012-01-05T00:09:43+02:00
• 5. 1. 2012

Už potřetí se na Dotekománii podíváme na to, jak se v uplynulém měsíci vedlo jednotlivým verzím systému Android. Google již tradičně vypustil aktuální statistiky, a tak se můžeme podívat, jak roste podíl nové verze Androidu  – Ice Cream Sandwich.

Jak už se stává zvykem, nejdříve si připomeneme údaje z předešlého měsíce. Nejzajímavější jev, který jsme zde mohli pozorovat, bylo překročení 50 % hranice verzí 2.3 Gingerbread. Jen připomenu, že verze Honeycomb v této době dohromady zabírala podíl 2,4 procentního bodu a verze 4 ICS se zatím do statistiky neprojevila. Takto vypadal graf podílů ve sledovaném měsíci listopadu.


Dnes se přesuneme o měsíc dál a poukážeme na změny v jednotlivých podílech. Android 2.3 si tentokrát připsal hodnotu 55,5 %. Je to tak opět posun dopředu a to zvláště na úkor verze 2.2 Froyo, která klesla na 30,4 %. Zvýšení podílu můžeme zaznamenat i u tabletového Honeycombu, kde nyní podíl dosahuje 3,3 %.

Jak jsem již nastínil v úvodu, poprvé se ve statistice objevil nový Android 4. Hned zpočátku si připsal podíl 0,6 % a bude velice zajímavé sledovat, jak si povede v příštích měsících. Nejvíce zřejmě bude záležet na rychlosti, se kterou budou výrobci aktualizovat starší modely. Na modely nové, které by byly od začátku prodeje vybaveny verzí ICS, si totiž budeme muset ještě nějaký čas počkat, a tak se zcela jistě do lednové statistiky nezapíšou.

Zdroj: Google Android

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat