Sony-evoluce kamer smartphonů

Sony-evoluce kamer smartphonů
2012-01-24T07:42:51+02:00
• 24. 1. 2012
1

Společnost Sony o sobě nechává v poslední době znát. Tento rok kompletně přebírá výrobu mobilních telefonů a zaniká původní název Sony Ericsson. Budeme si muset zvykat pouze na označení Sony, ale firma chystá celkem podstatnou změnu. Nové smartphony by mohli mít nové CMOS senzory kamer pro focení a natáčení.

Sony senzor RGBW

Zásadní novinkou u těchto nových CMOS senzorů je jejich barevný model. U standardních mobilů se obraz kóduje pomocí RGB modelu (Red-červená, Green-zelená, Blue-modrá), u nových přibylo písmeno W, které značí bílou barvu (white). To znamená, že ponese navíc informaci o jasu fotografie. Ale není to jen o přidání další informace, změnila se i konstrukce těchto senzorů.

Jak můžete vidět, tak došlo i ke zmenšení samotného senzoru. Zachovává si svůj počet megapixelů, ale dokáže lépe zpracovávat informace o obrazu. Hlavní výhodou bude zlepšení focení při špatných světelných podmínkách. Další výhoda bude u pořizování HDR fotografií a hlavně u HDR záběrů, ale zde se spíše hodí ukázka takového záběru.

Sony zřejmě hodlá udělat ze svých smartphonů jedničky na trhu, aspoň co se týče pořizování fotek a videí. Tato evoluce značí ještě jednu věc, levnějším foťákům odzvonilo a tomu nasvědčuje i samotná studie Smartphony zabíjí kamery / foťáky [dle studie]

Zdroj: ubergizmo.comphandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Levnejsim fotakum odzvonilo? To jsou zase kecy.. Urcite si cilovka fotaku za 2 tisice pobezi koupit smartphone za 10-12 tisic…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat