MS news: Bing mapy s Nokií a WP Tango

MS news: Bing mapy s Nokií a WP Tango
2012-01-23T08:35:14+02:00
• 23. 1. 2012
5

Opět přinášíme souhrn několika novinek ze světa Microsoftu a jeho mobilního businessu. Tentokrát se podíváme na to, co by mohla přinést aktualizace Tango do OS Windows Phone a jak bude pokračovat vývoj map z dílny tohoto redmondského giganta.


Bing mapy – Nokia se zapojí a bude vidět

Když Microsoft spolu s Nokií oznámily spolupráci a nasazení systému Windows Phone do nových telefonů finského výrobce, očekávala se i další a hlubší spolupráce na vývoji některých produktů. Jedním z nich jsou i Bing Mapy. Vzhledem k tomu, že Nokia má s tímto segmentem zkušenosti, mohla Microsoftu hodně nabídnout.

Avizovaná spolupráce už začala, jak v rozhovoru potvrdil i šéf společnosti Nokia na veletrhu CES. Podle jeho slov by se Nokia měla podílet na vývoji mapové aplikace jak v desktopové, tak mobilní verzi. Spolu s tím však souvisí i vedlejší efekt, kterým je přidáním loga “Nokia” do samotných aplikací. Logo Nokia by se tak mohlo objevit i u telefonů jiných výrobců, kteří svoje přístroje vybavují systémem Windows Phone nebo ve webové verzi Bing map. Paradoxně to ale nemusí být všechno. Před časem společnost RIM, výrobce komunikátorů BlackBerry, oznámila, že zakomponuje produkty MS z rodiny Bing do svého OS a to včetně map. Je tak možná, že by se logo Nokia mohlo v nějaké podobě dostat i do těchto zařízení. Jak si obě firmy (Microsoft a Nokia) přidání dalšího loga představují, je zatím nejasné, ale je pravděpodobné, že nepůjde o nic palčivého.

I takto by to mohlo vypadat. Výsledek však zřejmě bude mnohem méně drastický.


Windows Phone Tango – Další spekulace o novinkách

Už delší dobu je známo, že Microsoft chystá pro tento rok dvě velké aktualizace pro svůj mobilní operační systém. Mělo by se jednat o updaty s kódovým označením Tango a Apollo. První z nich, Tango, zřejmě přijde jako první a už se nějakou dobu spekuluje o tom, co nového do systému přinese.

Z novinek, o kterých se mluví, můžeme zmínit například inovaci základní obrazovky. Tango by mělo přinést vylepšenou práci s dlaždicemi live tiles, kde by měla přibýt možnost sdružovat dlaždice do skupin podobně, jak je tomu u Windows 8. Kromě přidání nových funkcí by nově měl být Windows Phone dostupný i pro méně výkonné přístroje. Minimální hodnota RAM paměti se totiž sníží z aktuálních 512 MB na 256 MB.


zdroje: engadget, phonearena, htcinside

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Tak uvažuju, jestli snížej požadavky, tak by mohlo teoreticky být možné nahrát WP Tango na Nokii N8. To bych rád zkusil, ale budou chybět 2 tlačítka vedle Windows tlačítka.

Na co 1GB,Windows Phone ji nevyuzije.Aplikace nebezi na pozadi tak jako v Androidu.

to je spíš průšvih než výhoda, být odkázán na nekvalitní náhražkové služby typu bing … nemám zájem

to je spíš průšvih než výhoda, býd odkázán na nekvalitní náhražkové nekvlaitní služby typu bing … nemám zájem

http://pameti.heureka.cz/patriot-ddr3-8gb-1333mhz-cl9-2x4gb-psd38g1333k/ ram pamati su v dnešnej dobe tak lacne že nema zmysel znižovať hodnotu. Skor by som privital podporu 1GB. Pokiaľ viem tak žiadny WP telefon nema viac ako 512MB

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat