WebOS bude žít dál jako open source

WebOS bude žít dál jako open source
2011-12-09T20:29:55+02:00
• 9. 12. 2011

Nejistota kolem operačního systému WebOS skončila. Po dlouhé době, kdy se spekulovalo i o tom, že tento komunitou oblíbený operační systém skončí, přišlo HP s konečným rozhodnutím. WebOS se stane open source projektem.

Tuto zprávu dnes oznámil CEO společnosti HP, Meg Whitman. Možnost, že by se tento operační systém stal open source platformou, tu již byla a vášnivě se o ní spekulovalo. Stejně tak tu však byla varianta, že WebOS skončí v propadlišti dějin a poslední místo, kde bychom ho mohli potkat, by byly tiskárny.

Podle nové politiky ohledně WebOS by mělo HP dále na vývoji pracovat, ale je jisté, že se toto rozhodnutí razantně dotkne současného vývojového týmu, který za tímto operačním systémem stál.

V oficiálním prohlášení firmy chybí jakákoli zmínka o dalším zařízení od HP nebo o případných partnerech, a tak si ještě budeme muset počkat na to, kdo se možnosti využití WebOS chytí. V úvahu připadají i někteří velcí hráči na mobilním trhu, kterým by se WebOS mohl do jejich portfolia hodit. To vše však ukáže až čas a na následky tohoto rozhodnutí si budeme muset ještě počkat.

Zdroje: HP, Gizmodo

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat