Dotekománie: 23 otázek ke konci roku

Dotekománie: 23 otázek ke konci roku
2011-12-31T11:30:40+02:00
• 31. 12. 2011

Dotekománie začala tento rok působit i na sociální síti Google Plus, získali jsme zde velké množství fanoušků a proto jsme se rozhodli, že jim položíme několik otázek. Všechny jsme se snažili směřovat ke konci roku a tady vám přinášíme souhrn z dopovědí našich fanoušků této sociální síti.

plus-otaznik

Který výrobce mobilních telefonů tento rok absolutně propadl ve vašich očích?

Zde jsme nalézali dost často odpovědi, v kterých byla zmíněna Nokia za jejich prezentaci nových mobilů anebo spojení s Microsoftem. Dále se objevuje také Apple, jemuž je připisováno rozpoutání nukleární patentové války. V poslední řadě se často vyskytovala firma LG za jejich porty Androidů.

Otázka č. 1 s odpověďmi

Který výrobce mobilních telefonů tento rok na vás zapůsobil nejvíce?

Zde se komunita nijak extra nevyhranila k nějaké konkrétní značce jednoznačně. Zazněly zde firmy jako Samsung, HTC, Motorola nebo Asus. Kupodivu se i zde objevila i Nokia, zřejmě díky Lumii 800.

Otázka č. 2 s odpověďmi

Který mobilní operátor vás nejvíce naštval a proč?

Tak u této otázky jednoznačně dominuje operátor O2 za nejrůznější prohřešky, ale také za FUP. Ostatně se zde objevují odpovědi jako “všichni”. Stále je zde nespokojenost s internetovými službami a kvalitou služeb.

Otázka č. 3 s odpověďmi

Který mobilní operátor má nejlepší předvánoční kampaň?

I tato otázka se týkala operátorů a tentokrát se mluvilo hlavně o dvojici T-Mobile a Vodafone. Zatímco reklamní kampaň O2 nevzbudila prakticky žádné reakce, u reklam Vodafonu se komunita rozdělila na dvě části. Opravdu pozitivní reakce jsme mohli zaznamenat pouze u reklam společnosti T-Mobile, která tak tuto malou soutěž vyhrála.

Otázka č. 4 s odpověďmi

Jaký máte názor na unboxing videa?

Kromě otázek, které se týkají klasických témat mobilního světa nás zajímal Váš názor na některé prvky redaktorské práce. Podle většiny našich čtenářů mají unboxing videa smysl a recenzenti by na ně neměli zapomínat.

Otázka č. 5 s odpověďmi

Co vám nejvíce chybělo u letošních modelů smartphonů?

Většina našich fanoušků má jasno. Největší slabinou současných smartphonů je slabá výdrž baterie a to se jen potvrdilo v naší anketě. Většina z Vás právě větší výdrž v současných telefonech postrádá. Kromě toho byste v telefonech rádi viděli mechanickou spoušť fotoaparátu a výrobci by neměli zapomínat ani na NFC čipy, které v letošních zařízeních také často postrádáte.

Otázka č. 6 s odpověďmi

Jak často měníte vzhled prostředí ve Vašem telefonu?

Většina majitelů nemění tak často, jak se může zdát. Maximálně dochází ke změně tapety, ale jinak k žádným výrazným změnám. Pokud tedy majitel nemění verze systému jak ponožky.

Otázka č. 7 s odpověďmi

Jaká je pro Vás optimální velikost a rozlišení displeje?

Pokud bychom měli vybrat ideální telefon pro našeho čtenáře, jeho uhlopříčka by většinou nepřesáhla rozmezí 3,7 až 4,3 palce s minimálním rozlišením 480×800. Mnoho z Vás by však uvítalo jako minimální hodnotu rozlišení qHD, neboli 540x960 pixelů. U tabletu pak vítězí uhlopříčka kolem deseti palců (10,1 nebo 9,7 palce).

Otázka č. 8 s odpověďmi

Jak často využíváte GPS a k čemu především?

Mnoho z Vás používá ve svém telefonu zabudovanou GPS denně nebo alespoň jednou týdně. Nejpoužívanějšími aplikacemi, které GPS využívají jsou Google Maps, Mapy.cz, Pubtran, Latitude nebo Foursquare. Oblíbený je také geocaching nebo různé aplikace pro sportovce. Z všechny můžeme zmínit například Runkeeper.

Otázka č. 9 s odpověďmi

S jakým FUP jste tento rok bojovali?

Tak většina odpovědí se týkala čísla kolem 500MB, ale s dodatkem, že je to stejně málo. Některým stačilo j životu i 100MB a někteří jsou spokojeni až s hodnotou FUP v řádech GB. Dost často se můžeme setkat s nespokojeností s operátory.

Otázka č. 10 s odpověďmi

K čemu všemu připojujete váš mobil/tablet?

Zde jsme čekali odpovědi typu HDMI a nebo nějaké náročnější odpovědi. Nakonec se ukázalo, že prakticky majitelé smartphonů a tabletů používají běžné věci jako třeba bluetooth, Wi-Fi a USB.

Otázka č. 11 s odpověďmi

Přehráváte si filmy ve vašem mobilu/tabletu? V jaké kvalitě?

Tak zde se většina uživatelů shodla na kvalitě 720p, ale objevila se odpověď 480p nebo 1080p. Někteří vidí tuto možnost jako nouzové řešení.

Otázka č. 12 s odpověďmi

Jakou aplikaci byste navrhli jako aplikaci roku pro tablet/telefon?

Pokud bychom měli vyhlásit jediného vítěze této ankety, byl by to klient sociální sítě Google+. Vysoko se například umístila i aplikace další soc. sítě – Twitter.

Otázka č. 13 s odpověďmi

Kolik máte mobilů / smartphonů / tabletů?

Zde jsme byli mile překvapeni, dost našich fanoušků má 3 až 4 mobily. Dost často napříč operačními systémy. Takže kromě Androidu se objevuje i Windows Mobile, Windows Phone 7 nebo i iOS.

Otázka č. 14 s odpověďmi

Jaký by byl váš každodenní život bez smartphonu?

Většina majitelů již nechce být bez smartphonu a bere ho jako součást běžného pracovního dne. Někteří jej dokonce považují za součást svého těla. Někteří by museli místo smartphonu nosit sebou notebook, foťák/kameru, iPod, 3G ne a, featurephone.

Otázka č. 15 s odpověďmi

Jakou hru byste navrhli jako hru letošního roku pro tablet/telefon?

Návrhů bylo mnoho a bylo by těžké určit jasného vítěze. Vyjmenujeme tak několik her, které se v nominacích objevily. Tin tin, Cut the Rope, Where’s my water nebo Shadowgun, či novinka GTA III.

Otázka č. 16 s odpověďmi

Kolik jste už utratili za smartphony / tablety ?

Zde se objevují prakticky dvě hranice, jedna skupina utratila zatím 10 000 Kč a druhá kolem 25 000Kč. To je hlavně způsobeno tím, že druhá skupina má již druhou generaci svého smartphonu. Někteří raději nechtěli ani odpovědět.

Otázka č. 17 s odpověďmi

Jak hodnotíte Dotekománii za poslední rok?

Tak tato otázka je trochu sobecká, ale zajímala nás také odpověď. Odpovědí se nesešlo dost a tak se k ní nijak nebudeme vyjadřovat. Ale to neznamená, že zaspíme na vavřínech.

Otázka č. 18 s odpověďmi

Komu byste udělili anticenu letošního roku?

Jasným vítězem této ankety se stal český ČTÚ spolu s operátory, což asi většinu z Vás nepřekvapí. Další místo pak obsadila společnost Apple, kterou mnozí nominovali na vítěze za postoj v současné patentové válce.

Otázka č. 19 s odpověďmi

Mobilní telefon roku 2011

Vítězem této ankety v kategorii mobilní telefon roku se stal Google (Samsung) Galaxy Nexus. Druhé místo pak obsadil Samsung Galaxy S II.

Otázka č. 20 s odpověďmi

Jaká sluchátka vybrat k mobilu/tabletu? Kolik za ně utratit?

V odpovědích naleznete zajímavé odpovědi, ale překvapilo nás, že většina z nich se netýkala sluchátek Koss Porta Pro. Takže i zde můžete vzít inspiraci pro nákup sluchátek.

Otázka č. 21 s odpověďmi

Na co se těšíte nejvíc v roce 2012 v mobilní světě?

Tak zde je jasným vítězen Samsung Galaxy S III, který je následován tabletem od Googlu.

Otázka č. 22 s odpověďmi

Tablet roku 2011

Vítězem v této kategorii se stal Asus Transformer Prime. Druhé místo obsadil Samsung Galaxy Tab 10.1.

Otázka č. 23 s odpověďmi


Děkujeme všem fanouškům a čtenářům za přízeň a přejeme Vám šťastný nový rok.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat