Aktualizováno

[Aktualizováno] Novinky Motoroly: Oživený RAZR a hodinky
2011-10-18T19:14:51+02:00
• 18. 10. 2011
3

Motorola dnes na své tiskové konferenci představila dvě novinky. Kromě oživené značky RAZR Motorola představila i svoje vlastní “hodinky”. Koncept malého zařízení, které nápadně připomíná hodinky, které jsme viděli poprvé u Sony Ericssonu a jeho zařízení LiveView.

2_stronger_row-XW

Motorola Droid Razr

Pojďme se nejdříve podívat na novinku Droid RAZR. Nová žiletka na první pohled zaujme především svým designem. Tloušťka telefonu dosahuje pouhých 7.1 mm. Váha přístroje je 127 gramů (iPhone 4S: 140 gramů, SGSII: 116 gramů). Telefon je samozřejmě vybaven systémem Android ve verzi 2.3.5.

Aktualizace:

Motorola oznámila aktualizaci systému na Android 4.0 ICS na první kvartál roku 2012. Reaguje tak na představení telefonu Galaxy Nexus a oznámení HTC, které se týkalo plánu aktualizace jejich přístrojů.

1_thin_a2_stronger_row-XWrazr

Specifikace

  • Displej: 4.3” qHD Super Amoled displej, ochrana Gorilla Glass
  • Procesor: dual-core OMAP 4430 Cortex-A9, taktovaný na 1.2GHz
  • RAM: 1 GB
  • Paměť: 16 GB
  • Fotoaparát: 8MP, pořizování 1080p videa
  • Baterie: 1800 mAh
  • Váha: 127 gramů
  • Tloušťka: 7.1 mm
  • Operační systém: Android 2.3.5

motodroid06engmotodroid12engmotodroid13eng

Telefon vypadá celkově velice robustně. Použity byly kvalitní materiály a tak se spolu s velice dobrými parametry zařadí mezi špičku ve své kategorii. Samozřejmostí jsou i standardní konektory, jako je microUSB, 3,5 mm jack konektor, HDMI konektor a slot na microSD.

Jestli se telefonu dočkáme i v ČR, zatím nevíme, ale můžeme doufat, že na nás tentokrát Motorola nezapomene. Zatím bude exkluzivně dostupný pro amerického operátora Verizon.

Na první video představení telefonu se můžete podívat zde:

Motorola MOTO ACTV

Sony Ericsson před nedávnem představil zajímavé příslušenství určené a kompatibilní s většinou mobilních telefonů s operačním systémem Android. LiveView je malý přístroj, který se synchronizuje s telefonem a zobrazuje notifikace, aktualizace ze sociálních sítí, sms zprávy a další informace. Kromě základních funkcí je možné pro LiveView naprogramovat i svoje vlastní doplňky.

LiveView_smartxtraslogojrv12img8603

Nalevo Sony Ericsson LiveView a vpravo nové zařízení Motorola MotoActv…

Motorola dnes ukázala zařízení, které funguje na podobném principu. Malé zařízení, které je postavené na operačním systému Android funguje mnohem autonomněji a nabízí některé funkce navíc  oproti LiveView. “Hodinky” disponují 1,6” dotykovým displejem. V některých ohledech je Motoactv podobné i známému iPodu Nano. Funguje totiž také jako hudební přehrávač s pamětí 8GB. Kromě 3,5 jacku (je kompatibilní i s bluethooth sluchátky) nalezneme na MotoActv také ovládání hlasitosti. Lákadlem zařízení je také funkčnost sportovní aplikace, která bude pracovat jako osobní kouč. Toto příslušenství se bude prodávat v USA za cenu 249 dolarů. Dostupnost v Evropě, potažmo v České republice neznáme. Stejně tak není jasné, jestli bude zařízení kompatibilní s telefony jiných značek.

jrv8img8599jrv42img8633

jrv14img8605jrv33img8624

První představení Motorola MotoActv:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Pekny telefon,vypada zajimave, aspon zase trochu zmena od HTC a samsungu.

Ano, bude dostupná i mimo Verizon, ale tento operátor má na začátku prodeje exkluzivitu.

Na stránkách Motoroly pro Evropu je stejný telefon pod názvem pouze Motorola Razr, tak by asi měl být dostupný i mimo Verizon.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat