Apple zůstává u Samsungu, displeje od LG nebo AU Optronics?

Apple zůstává u Samsungu, displeje od LG nebo AU Optronics?
2011-10-18T18:47:55+02:00
• 18. 10. 2011

Tyto dvě značky se vryjí do paměti každého člověka, který se aspoň trochu zajímá o mobilní telefony. Hlavně díky soudním sporům o patenty, které mezi sebou vedou. Zde by se dalo vše přirovnat k nekonečné válce rozdělující fanoušky obou značek. Tyto spory můžeme nechat stranou a ať rozhodnou soudy.

apple-vs-samsung (1)

Apple a Samsung nespojují jen soudní pře, na druhou stranou jsou obchodními partnery. Apple si doposud nechával vyrábět hodně součástek pro své zařízení u Samsungu. Ačkoliv uvažoval o přesunu výroby budoucích čipů A6 k jiné firmě, konkrétněji se mluvilo o společnosti TSMC, tak nakonec zůstane u Samsungu. To tvrdí neoficiální zdroje a taky tomu přikyvují i analytici. To ale nevylučuje, že v budoucnu se výroba nepřesune, Apple si s touto myšlenkou stále pohrává. Jedním z důvodů pro zachování výroby u Samsungu mají být jeho dlouholeté zkušenosti a taky to, že konkurence se zatím zahřívá.

Zdroj: Mobiledia

Mini iPad?

Dle tchajwanského deníku Economic Daily News Apple obdržel prototypy dvou zařízení o úhlopříčce 7.85 palců. Tyto prototypy se zaměřují převážně na demonstraci displejů. Jeden pochází od neznámé tchajwanské firmy AU Optronics a druhý od korejského LG Display.

LGAU-Optronics

Rozlišení obou zařízení má být totožné s iPadem 2. Otázkou je, jestli tyto informace jsou pravdivé a Apple přinese na trh příští rok mini iPad. Důvodem k tomuto kroku může být konkurenční Kindle Fire, který má opravdu nízkou cenu a již zaběhnutější ekosystém s obsahem.

Zdroj: Unwiredview

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat