Válka displejů: Toshiba útočí

Válka displejů: Toshiba útočí
2012-09-30T14:23:15+02:00
• 17. 5. 2011

V současnosti tu máme takovou menší válku displejů, donedávna byl považovaný jako nejlepší RETINA displej, ale nyní tu máme opravdu silnou konkurenci. Například Super AMOLED Plus displej od společnosti Samsung, který je na vlajkové lodi Galaxy S II (GT-i9100), nebo NOVA displej od LG. V této válce jde o jedinou věc, mít nejlepší obraz, kontrast, jas a další parametry.

Firma Toshiba se zapojuje do této války špičkových displejů a objevují se zprávy o jejich nejlepším displeji LTPS. Tato nová generace se bude vyrábět v úhlopříčkách 3.3 až 4.0 palce. Zřejmě ohromí rozlišením samotného displeje, které slibuje 720p což je 1280×720 pixelů. Díky tomuto by měl lépe zobrazit filmy v HD rozlišení 720p. Pokud si vezmeme oficiální hodnotu RETINA displeje, která udává kontrast 800:1, tak nový LTPS slibuje 1500:1. Hustota pixelů u LTPS je 367ppi a je to o trochu více než například u RETINY (300ppi).

Ale není to jen o rozlišení a kontrastu. Toshiba lépe zakomponovala kapacitní (dotykovou) vrstvu do tohoto displeje a také má mít lepší vlastnosti při zobrazování 3D, které bude dostupné bez speciálních brýlí. Prozatím Toshiba neuvedla datum uvedení tohoto displeje a ani kdy budeme moci nalézt první smartphone s tímto displejem. Bude lepší nebo jej ještě dříve překoná konkurence?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat