Android: projekt Remote Web Desktop (video)

Android: projekt Remote Web Desktop (video)
2012-09-30T14:23:55+02:00
• 20. 1. 2011
16

Již v dřívějším článku jsme vám ukázali možnost správy obsahu mobilního telefonu přes webový prohlížeč na vašem PC (Samsung Kies Air: z počítače do mobilu bez kabelu – video). Ale daná aplikace se týkala pouze mobilních telefonů od společnosti Samsung. Tentokrát se podíváme na aplikaci Remote Web Desktop, která je určena pro všechny verze systému Android.

Tato aplikace se zatím nachází spíše ve stavu vývoje a na tomto projektu se stále pracuje. Některé funkce ještě nejsou zpřístupněné a některé se musí doladit, ale i tak se jedná o zajímavý nápad, jak přistoupit k mobilnímu telefonu přes webový prohlížeč na PC a WiFi.

Aplikace skrývá jednu zajímavou funkčnost, dokáže zamknout aplikace v mobilu pod heslem. Více se dozvíte ve videu.

Remote Web Desktop navíc podporuje možnost připojení přes WiFi a USB. Dokonce je tu možnost i přes 3G, která je závislá na mobilním operátorovi. Další informace můžete najít v AppBrain a samotnou aplikaci si můžete stáhnout z tohoto QR kódu:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemysl Vaculík

VIP 21. 1. 2011, 15:10

Takže to USB, co tak zkusit google? Ale mělo by to souviset s USB tetheringem. Doporučuji prohledat fóra, ale nemyslím si, že tato funkce je nějak potřebná.

Mna by zaujimalo kde sa da nastavit ta komunikacia cez USB?

silverkeeper

21. 1. 2011, 14:06

Copak TeamViewer pro iP umí ovládat telefon z PC ? Tohle je super, jednoduchý způsob jak přistupovat k telefonu bez toho abych ho musel připojovat kabelem.

Přemysl Vaculík

VIP 21. 1. 2011, 14:05

kromě nějakého vzdáleného ovládání, mě spíš zaujala možnost zamknout jakoukoliv aplikaci vlastním PIN kódem.

OK už chápu tato aplikace funguje naopak dík za info :).

white.haven

21. 1. 2011, 13:53

shvecik: mimochodem, nejsem ifounista, ale ipadista :D

Jak to funguje přes usb? :)

white.haven

21. 1. 2011, 13:16

iOS ma i TeamViewer :D

Peťa Shvecik

21. 1. 2011, 12:54

To: Přemysl Vaculík
Nekoukal jsem bohužel v tu dobu na videjko, byl jsem na mobilu a po noční, a nechtěl se mi zapínat komp, protože v mobilu mi to přes flash player ukáže, že je to v 720p a nespustím to pak v mobilu :) nevím proč, ale nejde mi to měnit na menší rozlišení :) tak na to koukám až teď v pc…

Peťa Shvecik

21. 1. 2011, 12:32

Omlouvam se, tem co me spatne pochopili, me jen vytocil ten ifounista co tady hned pise co jeho ifoun taky nema ;-) a to machrovani bylo mireno jemu ;-)ja osobne jsem rad za tyto clanky :-) a rad objevim neco noveho :-)

Přes TeamViewer ovládat počítač krom jiného i z telefonu, zde jde však o věc opačnou. Každopádně reakce typu „Nedelej tu hlavne machry!“, „Nic to by uz davno nebylo tam a tam“ celkem nechápu. Článek je informační a lidem, kteří čtou tento server kvůli přehledu informací z oboru a s něčím podobným se dosud nesetkali, to může být cenná informace. To, že se někdo k něčemu dostal jak slepý k houslím a myslí si jak objevil ameriku ještě neznamená, že to pro ostatní nemůže být přínosem. Jen víc takových článků, prohrabávat se marketem a zkoušet desítky aplikací denně už mě nebaví a budu jen rád, když mi někdo dá tip na kvalitní program, který třeba ani nevím, že hledám :).

Nebo je dobrý program TeamViewer. Testoval jsem ho na svém Linuxu i na kámošově Win 7 a šlo to. Můžeš dělat skoro vše :)

Přemysl Vaculík

VIP 21. 1. 2011, 11:32

no ale gmote ovládá PC, zde se jedná spíše o zpětnou vazbu. z PC na mobil.

Viděli jste to video aspoň zběžně?

Peťa Shvecik

21. 1. 2011, 11:22

Nedelej tu hlavne machry! Android ma podobnou aplikaci uz dlouho je volne ke stazeni a jnenuje se gmote. Lze sni prehravat nebo spoustet ruzne nasdilene media (hudba, video, obrazky, *.pdf, aj.) ale mimo to jde prepnout, ze se chova jakou touchpad a ma i klavesnici…takze szper dalkove ovladani kdyz je k telce pripojeny pocitac a nechcete at se na stolku povaluje mys s klavesnici….http://www.gmote.org/

A co jako?

white.haven

21. 1. 2011, 10:54

Nic, co by iOS nemel uz davno ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat