Dva patenty Apple: ovládání a fotoaparát

Dva patenty Apple: ovládání a fotoaparát
2012-09-30T14:02:11+02:00
• 26. 9. 2010

image

Tento patent je určen pro kapesní zařízení využívající kapacitní senzory, které slouží k rozpoznání naší identity a následně přizpůsobí přístrojová tlačítka na základě našeho uživatelského profilu. To je patentem, ale myšlenka může jít ještě hlouběji. Ruční ovládání by mohlo generovat oblast tlačítek pod každým prstem využívající senzor k hlášení chybovosti tlačítek zvukovým signálem.

image

Druhým patentem od Apple, je nápad na vytvoření chytrého blesku u fotoaparátu. U klasického fotoaparátu je blesk  umístěn klasicky na jednom místě. Applův patent zkouší program, který by blesk otočením přesměroval na vhodnější místo, aby síla a směr osvícení pomohli k lepší kvalitě snímku. Navrhují zařízení, které by mělo vyhrazený objektiv pro vyhodnocení situace jak a kolik osvítit. Případně, by byl schopný jen vybrat oblast na fotoaparátu a uživatel by prstem zamířil sám. Ale jestli znáte Applovu lásku k jednoduchosti, budou muset mnohé ještě vyřešit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat