Tegra 2 – německý tablet s Androidem

Tegra 2 – německý tablet s Androidem
2012-09-23T12:25:51+02:00
• 27. 7. 2010

Poslední dobou nám přibývají nové informace o chystaných tabletech od různých výrobců. Nesmíme zapomenout, že kromě amerických, čínských a ostatních výrobců tu máme také další šikovné výrobce. Nemusíme chodit nikam daleko, stačí se podívat k jednomu z našich hraničních sousedů. Řeč je o Německu a konkrétně o firmě Interpad, která se také zabývá výrobou dotykových tabletů.

Interpad před pár dny představil svůj dotykový tablet Tegra 2. Tablet, který poběží na operačním systému Android 2.1. Tablet, který bude mít veliký 10 “ kapacitní dotykový displej. Kromě toho němci také vsadili na výkonný procesor. Uvnitř se bude schovávat dual-core 1GHz procesor a 1GB DDR2 RAM paměť. Vnitřní paměť zařízení je stanovena na 16 GB a dále půjde rozšířit o MicroSD karty ( až 32 GB). Nezapomnělo se také na výdrž zařízení, kterou zajišťuje 3900 mAh akumulátor slibující až 12 hodin výdrže.

Tegra 2 si bude rozumět s přehráváním HD videí, díky HDMI výstupu půjde zapojit do televize a samozřejmostí nechybí ani Wi-Fi, Bluetooth a USB 2.0.

Tablet by se na trhu měl objevit až ke konci tohoto roku ( prosinec ). Poprvé na živo by jej mohli spatřit návštěvnici berlínského festivalu IFA, který se bude konat v září. Předběžná cena základní verze je 399 €. Pokud však budete chtít GPS, 3G modul a fotoaparát tak se může vyšplhat až na 500 €. (13 000 kč)

S touto výbavou rozhodně bude konkurovat iPadu a ostatním talbetům. Kvalitní procesor by ovšem zvládl i chystaný Android 3.0 a tak se nechejme překvapit, zda jej nakonec nebude mít.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat