EyeSight – ovládej mě bez doteku

EyeSight – ovládej mě bez doteku
2012-09-30T14:02:12+02:00
• 8. 6. 2010
1

Jsou různé možnosti, jak lze ovládat mobilní telefon. Můžeme jednoduše mačkat tlačítka, dotýkat se dotekového displeje nebo využit hlasových příkazů. Dnes Vám však představím úplně novou možnost, jak lze ještě telefon ovládat.

EyeSight neboli Zrak využívá k ovládání telefonu kamerku pro videohovory, jejíž pomocí detekuje pohyby ruky a plní příslušné příkazy. Nemusíme se telefonu vůbec dotékat, stačí pouhé mávnutí ruky. Lze například přehrávat hudbu, přepínat mezi skladbami, pohybovat se v menu či dokonce ovládat GPS navigaci. Tato technologie vznikla s cílem usnadnit a zlepšit ovládání telefonu bez jakékoliv námahy. Fungovat by měla na všech telefonech s přední kamerkou a měla by být k dispozici zdarma.

Podívejte se na video, jak ovládat telefon bez dotyku

Pokud se Vám tento způsob ovládání líbí a máte jednu s prozatím podporovaných Nokií, tak si jej můžete zdarma vyzkoušet. ZDE

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Děkuji autorovy za příspěvek hodně mne rozesmál a hlavně „Nemusíme se telefonu vůbec dotékat“ asi pochází z hané. Jinak podle mne je to slepá kolej, když již několik let se ovládají přístroje hlasem a piluje se z ovládáním myšlenkami…

PS: pod slovem dotékat, dotéci si představuju něco úplně ale úplně jiného at´ už je to voda , proud atd… :-)))

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat