Bitva displejů začíná – Samsung vs Apple

Bitva displejů začíná – Samsung vs Apple
2012-09-30T14:00:01+02:00
• 10. 6. 2010
4

Nový iPhone 4 se oproti předchůdci 3GS inovoval. Navýšili se pixely u fotoaparátu, výdrž baterie a hlavní pozornost vzbuzoval nový dotekový displej. iPhone 4 je vybaven Retina displejem s technologií IPS, kterou můžeme nalézt například u iPadu. Rozlišení displeje je 960×640 a oproti předchůdci zobrazuje 4x více pixelů. Jedná se o naprosto dokonalý displej, jehož rozlišení je již za hranicí rozlišitelnosti lidského oka.

( neskutečné rozlišení nového iPhone )

Samsung však přišel s tvrzením, že jejich Super AMOLED displej je stále lepším, a že se IPS LCD technologie nemůže vyrovnat s AMOLED technologií. A svůj názor odůvodnil takto:

AMOLED displej nepotřebují podsvícení, a tedy spotřebuje méně energie. OLED pixely také umožňují displeji zobrazení barev daleko přesněji s vyšším kontrastem. Černá je černou, barvy jsou živější a není žádný limit na pozorovací úhly. Displej, kterým disponuje nový iPhone je příliš hladovým ( o 30 procent více než naše Super AMOLED Samsung technologie) a jasnost se zvýšila maximálně o 3 až 5 procent.

( zástupce z telefonů vybavený Super AMOLED displejem -Samsung i900)

 

Ředitel DisplayMate technologií se vyjádřil takto:

Apple tvrdí, že hranice lidské sítnice se pohybuje kolem 300 pixelů na palec a nový displej iPhone převyšuje tento limit. Ale to, co tvrdí Apple není pravda, ani pokud bychom drželi přístroj 1,5 metrů od našich očí. Apple má přehnané tvrzení o jejich zobrazení, ale to neznamená, že dělají špatné displeje.

( iPhone 4 vedle Samsungu Galaxy S)

Abychom nezůstali pouze o útoku na nový displej iPhone, tak zde musíme také připomenout hlavní nedostatek AMOLED displejů. Tradiční AMOLED obrazovky velmi trpí na slunečním světle.

Na to, který displej je skutečně lepší si však musíme ještě počkat, než iPhone 4 bude na trhu. Potom bychom ho mohli porovnat třeba se Samsung z Galaxie S. Myslím si, že Apple a Samsung ještě předvedou nějakou tu bitvu. Co si myslíte vy, jaký displej je podle Vás lepší?

( srovnání  Amoled displeje s Led Displejem )

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

ok upravím, díky

koalalumpur

10. 6. 2010, 18:51

SudruhStopa: to je softwarova chyba ta siva do ružova, HTC slubilo update s opravov

koalalumpur

10. 6. 2010, 18:13

na poslednom obrázku je Nexus One a ten nemá Super AMOLED iba AMOLED

SudruhStopa

10. 6. 2010, 12:31

Cierna je cierna, ale aby to nebolo nudne, tak siva sa pohybuje niekde medzi ruzovou a zelenou http://www.slashgear.com/htcs-amoled-legend-display-botching-grayscale-0287965/ To je vraj dovod, preco su tie farby take „zivsie“, nie su totiz presne.
Ale aj tak som zvedavy na porovnania ked zacnu predavat iPhone.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat