Meizu testoval model k52 v GFXBench

Meizu testoval model k52 v GFXBench
2014-12-05T18:20:39+02:00
• 5. 12. 2014

V databázi grafického benchmarku GFX Bench se objevil nový model pod kódovým označením k52 od společnosti Meizu. Čínský výrobce údajně dokončuje práce na výkonnému telefonu za nízkou cenu a právě toto uniklé zařízení by mohlo být ono, i když nikdo nepotvrdil takovou informaci. Seznam zveřejněných specifikací vypadá velice slibně, nechybí v současné době jeden z nejlepších procesorů od MediaTeku.

meizu

V jeho čele zabírá místo 4,6palcový displej s Full HD rozlišením, kterému dodává výkon osmijádrový procesor MT6752 založený na 64bitové architektuře. Jednotlivá jádra mají maximální frekvenci 1,7 GHz. K použitému procesoru se ještě váže podpora sítí 4. generace. Dále stojí za zmínku 2GB operační paměť RAM, grafický čip Mali-T760 nebo 16GB úložiště. Podle výsledků z provedených testů nemá daleko od nedávného modelu U3 od společnosti Oppo.

Softwarovou stránku obstarává systém Android v předinstalované verzi 4.4.4 KitKat. Mezi zbývající prvky výbavy lze zařadit GPS, Bluetooth nebo WiFi. Na dalších nové informace si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, jelikož například chybí jakákoliv zmínka o fotoaparátu. Pokud by cena v tomto případě skutečně atakovala hranici 1 000 jüanů (cca 3 629 Kč), může být dobrým konkurentem pro telefony od společnosti Xiaomi.

meizu k52

Zdroje: phonearena.com, gfxbench.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat