Google ARA – Byl ukázán funkční prototyp modulárního telefonu

Google ARA – Byl ukázán funkční prototyp modulárního telefonu
2014-11-10T07:15:55+02:00
• 10. 11. 2014

Project Ara je jistě jeden z nejzajímavějších projektů, na kterém inženýři z Googlu nyní pracují. Představa, že si lidé budou moci skládat telefon dle svých vlastní preferencí, je lákavá. Již v minulosti se nám ukázaly materiály, jak takový telefon bude zhruba vypadat. Na Expand NY 2014 však včera Paul Eremenko z Googlu ukázal funkční prototyp tohoto telefonu.

Na přednášce Paul Eremenko ukázal, jak lze například moduly vyměňovat. Ve skutečnosti byl schopný vyměňovat jednotlivé části bez toho, aby došlo k nějakému poškození telefonu. Před samotnou výměnou stačí modul v aplikaci pouze odebrat tak, aby nedošlo k dalšímu poškození. Dále pak už dochází k samotné výměně.

ara3

Je vidět výrazný pokrok v tomto projektu. Na konferenci telefon již zvládl hru Angry Birds nebo přehrávání videa. Prototyp byl vybavený základní verzí Android 4.4 Kitkat. Zajímavé může být také využití tohoto modulárního telefonu například ve zdravotnictví. Lékaři by mohli měnit jednotlivé moduly a měřit třeba různé aktivity u pacienta.

araphone

Před samotným vydáním tohoto modulárního telefonu zákazníkům je ještě dlouhá doba. Eremenko oznámil, že mají v plánu udělat consumer preview, kterou spustí v pozdější fázi roku 2015. Uvidíme, zda se to skutečně stane. Na záznam této konference se můžete podívat přímo na stránkách Engadget. Video níže ukazuje, jak vypadá vyjmutí jednotlivých částí telefonu.

Zdroje: engadget.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat