Nokia Normandy – Android se vzhledem Windows Phone? aktualizováno

Nokia Normandy – Android se vzhledem Windows Phone? [aktualizováno]
2014-01-16T18:25:28+02:00
• 16. 1. 2014
1

Aktualizováno 16. 1.

Evleaks nás zásobuje materiálem, který dokazuje, že Nokia asi představí nový smartphone se systémem Android. Postupem času začínáme být v redakci skeptičtí a dnešní obrázek systému nás nechává na pochybách. Rozhodně bychom netipovali, že by se mělo jednat o Android. Na druhou stranu mohla Nokia zainvestovat čas do úpravy systému, aby se co nejvíce podobal Windows Phone.

NORMui

Nejedná se o nic neobvyklého. Například Amazon upravil systém od Googlu do podoby, podle které byste netipovali na první pohled, že se jedná o Android. Zřejmě se postupem času dočkáme dalších úniků, ale zatím nemáme jediný náznak, že by Nokia Normandy měla být představena v brzkém časovém horizontu.

Aktualizováno 13. 1.

Na internetu se objevila další fotografie prototypu Nokie, který má obsahovat Android. Jak můžete vidět z fotografie níže, systém prošel značnou změnou. Bohužel stále nemáme bližší informace o budoucnosti tohoto modelu.

Bd29DvXCAAAsNcE

Objevují se náznaky, že by nemusel ve výsledku obsahovat Obchod Play. Takže by se jednalo o variantu Androidu, jakou třeba používá Amazon u svých tabletů.

Aktualizováno 8. 1.

Zdroj Evleaks zveřejnil rendery níže zmíněného modelu, který by měl obsahovat Android. Tentokrát máme k dispozici i podobu systému, kde můžeme vidět aplikaci pro volání a Skype.

nokdroid

 

Kromě se objevily snímky obrazovky z benchmarku AnTuTu, kde se ukazuje použití Androidu 4.4.1. Zadní foťák by měl mít 5 MPx a výkon zajistí blíže nespecifikovaný procesor Snapdragon. Rozlišení displeje by mělo být  854 x 480 pixelů.

Nokia-Normandy-NPU

Aktualizováno 2. 1.

Stále zde kolují nejrůznější spekulace o cenově dostupné Nokii se systémem Android. Do této chvíle byly dostupné jen rendery, ale nyní se na čínském webu objevila údajná fotografie tohoto modelu. Nevíme, jestli se nejedná o podvrh nebo o jiný smartphone, ale podobnost s rendery níže je viditelná. 20140102_155903_791 Dle fotografie se má jednat o dual SIM. Jediná viditelná klávesa pod displejem má sloužit pro návrat zpět. Vývoj má probíhat v Číně.

Původní článek 28. 12. 2013

Mnohokrát propírané téma kolem společnosti Nokia a možného využití platformy Android od Googlu opět nabíhá do dráhy, která rozhodně stojí za zmínku. Finský výrobce zřejmě hledá vhodnou alternativu operačního systému pro modelovou řadu Asha, kam většinou spadají zařízení s výbavou pro střední nebo nižší třídu chytrých telefonů. Volba by tak právě měla padnout na bezplatně distribuovaný Android. Nokia Normandy První várka skutečných zařízení určená pro testování údajně nese kódové označení Normandy a číselné označení RM-980. V následné výrobě bychom se mohli dočkat modelů v několika barevnách provedení se 4palcovým displejem a podporou funkce dual-SIM. Celý vývoj má na starost Egil Kvaleberg s Peterem Skillmanem, kteří zodpovídají za celou řadu Asha. Každopádně všechny informace je potřeba brát s trochou rezervy, jelikož po odprodeji Microsoftem není doposud zcela jasno, jakým směrem se budou modely Asha odvíjet. Nakonec nebude žádným překvapením, když model Asha doopravdy dostane systém Android, ale prioritními trhy budou kupříkladu ty v Indii.

Zdroje: nokiapoweruser.com, nokiapoweruser.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Jeremy Nowak

16. 1. 2014, 18:49

spis bych to videl na nejakou cinskou kopii telefonu nez na oficialni telefon od nokie.. nevidim jedinej duvod proc by si mel MS poustet domu google..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat