Nárůst spotřeby dat s každou generací zařízení – až 40 %

Nárůst spotřeby dat s každou generací zařízení – až 40 %
2014-01-16T12:00:19+02:00
• 16. 1. 2014

Analytická společnost Actix odhalila v nově zveřejněné zprávě pár informací, opírající se o chytré telefony představené na mobilní trh v loňském roce. Telefony porovnané s modely z roku 2012 údajně spotřebovávají více mobilních dat než ty, které známe z minulého roku. Tento výsledek není žádným překvapení, jestliže si všimnete, že výrobci každým rokem uvádí stále vybavenější modely, což má také odraz v samotné spotřebě dat.

Mobilní data

Údaje u chytrých telefonů z roku 2013 dosahují na 40% vzestup náročnosti na objem přenesených dat. Pokud zajdeme ještě hlouběji do minulosti, tak modely z roku 2009 mají 7násobně menší spotřebu mobilních dat než telefony z předešlého roku. Společnost Actix tato čísla vysvětluje postavením do jasné rovnice, čili čím větší výkon, tím větší spotřeba dat.

V roce 2009 se teprve pomalu rozjížděl mobilní trh s chytrými telefony, takže první vzestup byl zpozorován při příchodu mnoha chytrých funkcích. V dnešní době uživatelé převážně přechází z méně výkonnějších modelů na modely z nejvyšší třídy, a to ve výsledku znamená další nárůst. Výzkum zároveň u každé generace počítá s dalším 40% vzestupem spotřeby mobilních dat.

Celkově chytré telefony zabírají 95% podíl v síťovém provozu, přičemž průměrný majitel tabletu spotřebuje dvojnásobné množství dat, než u svého chytrého telefonu. Každopádně rostoucí nápor cenově dostupných tabletů bude mít v budoucnu výrazný vliv na množství přenášených dat. Nakonec tři největší požírači mobilních dat jsou překvapivě modely od kalifornského Applu, jmenovitě iPhone 4, iPhone 4S a iPhone 5.

Zdroj: fiercewireless.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat