Apple představil iOS 7!

Apple představil iOS 7!
2013-06-10T21:19:28+02:00
• 10. 6. 2013
3

Podle očekávání Apple právě představil na WWDC novou verzi svého operačního systému iOS s číslovkou 7. Ta přináší především inovovaný vzhled, který je plochý, bez odlesků a různých skleněných efektů. Avšak změny nejsou jen kosmetické, přibylo i pár nových funkcí. Nový systém sází na pastelové barvy a také částečně na průhlednost. Pojďme se tedy podívat, co nového systém přináší.

iou

Systém je od základu jiný, už jenom na zamykací obrazovce vidíme nový čistý design. Zde zmizely všechny lišty a vidíme jen tapetu, na které jsou položeny hodiny. Po odemčení jsou vidět inovované ikonky, složky mohou mít nově více stránek, pomocí gyroskopu se tapeta na pozadí natáčí a v celém systému jsou nově integrována gesta – například swipe doprava slouží jako zpět. Novinkou je tkz. Control Center, ten se vysouvá zespoda kdekoliv a ovládáte v něm jas, zapínáte různé funkce, ovládáte hudbu a další přepínače známé z Androidu. Další novinkou je inovovaný multitasking pro všechny aplikace a je mnohem inteligentnější. Kladl se důraz i na šetření baterie. Safari má také zcela přepracovaný vzhled – samozřejmostí je sjednocení adresního řádku s vyhledávacím a dále nový pohled na záložky, kterých můžete mít nově místo 8, kolik chcete.

ios77

Zcela novou funkcí je AirDrop, která slouží k přenosu obrázků a dalších souborů mezi iOS zařízeními podobně jako NFC. Aplikace fotoaparátu má nyní sadu efektů podobných těch v Instagramu. Vylepšení se dočkala také Siri, která umí nově například zvýšit jas či zapnout bluetooth. Dále je v ní integrována Wikipedie, Twitter a Bing. Nově také AppStore automaticky aktualizuje vaše aplikace. Hudební přehrávač se také dočkal inovace, ten je samozřejmě synchronizovaný s iCloudem a obsahuje jednu velkou novinku jménem iTunes Radio.

o

Betaverze pro vývojáře bude dostupná již dnes a finální verze dorazí pro veřejnost na podzim – konkrétně na iPhone 4 a novější, iPad 2 a novější a iPad mini.

Apple také představil iOS pro auta, kde vytvořil nové rozhraní. To obsahuje mapy, navigaci, Siri, zprávy a mnoho dalšího. Letošní WWDC byla v pořadí již 24. a lístky na ní se vyprodaly za neuvěřitelných 71 sekund. Apple registruje nyní 6 milionů vývojářů. AppStore oslaví 5 let a má již 50 miliard stažených aplikací. Celkově se prodalo 600 milionů iOS zařízení. 93% uživatelů iOS je na verzi 6 a Tim Cook to porovnal s Androidem, kde třetina je na systému z roku 2010 (opravdu to tak řekl) a jen 33% procent používá nejnovější verzi Jelly bean.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Tomáš Valenta

13. 6. 2013, 20:47

Jsem v mobilních OS víceméně nestranný, nový design se mi moc líbí (a to u mě doteď vedly čistě vzhledově spíš Windows). Jednoduchost, žádný přiblblý odlesky a hlavně jasný veselý barvy. Jo, jsou to omalovánky, ale tohle se mi líbí. :-)

a co ipod touch 4…vyjde i pro nejnovější iOS

Vojtěch Pešek

10. 6. 2013, 21:41

Líbí :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat