Waze vylepšuje navigaci na kruhových objezdech, nově upozorní na změnu rychlostního limitu

Waze vylepšuje navigaci na kruhových objezdech, nově upozorní na změnu rychlostního limitu
2024-03-06T16:30:50+02:00
• 6. 3. 2024

Zdroj: Androidpolice (se souhlasem)

Aplikace Waze, oblíbená navigace zdroj informací o dopravě, přidává do svého arzenálu užitečné funkce, které uživatelům usnadní orientaci na silnicích a zlepší jejich celkový zážitek z jízdy. Mezi nové funkce patří detailní navigace na kruhových objezdech, upozornění na změny rychlostního limitu, nerovnosti povrchu a ostré zatáčky.

Waze přináší porci nových funkcí

Jednou z klíčových novinek je vylepšená navigace na kruhových objezdech. Uživatelé budou nyní jasně informováni o tom, který jízdní pruh mají zvolit a kdy musí opustit objezd, což je užitečné zejména na neznámých trasách. Tato funkce bude postupně dostupná pro uživatele systému Android a později i pro uživatele iOS.

waze roundabout 1536x1173x

Zdroj: TechCrunch

Další novou funkcí je upozornění na změny rychlostního limitu na trase, což řidičům poskytne více času k přizpůsobení rychlosti. To nejen pomůže vyhnout se pokutám za překročení rychlosti, ale také přispěje k vyšší bezpečnosti na silnicích. Podobně uživatelé budou také upozorňováni na nerovnosti, ostré zatáčky a další potenciální nebezpečí na cestě.

Nové partnerství s firmou Flash umožní uživatelům zobrazit informace o dostupnosti parkovacích míst a garáží, včetně toho, zda jsou kryté nebo nabízejí nabíjecí stanice pro elektromobily. Uživatelé budou moci dokonce rezervovat parkovací místo přímo z aplikace Waze. Tato aktualizace bude postupně dostupná pro uživatele systémů Android a iOS v USA a Kanadě.

waze parking 1536x1222x

Zdroj: TechCrunch

Waze také zlepšuje sledování oblíbených tras uživatelů a poskytuje živé dopravní aktualizace a zpoždění. Uživatelé tak budou moci porovnávat různé trasy a vybrat si tu nejlepší. V neposlední řadě pak aplikace také upozorní řidiče na nouzové zastavení vozidel na trase, což přispěje k celkové bezpečnosti. Tyto nové funkce jsou k dispozici pro uživatele v USA, Kanadě, Mexiku a Francii na systémech Android a iOS, pro další země můžeme aktualizaci očekávat v blízké době.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat