TCL RayNeo X2 – vyzkoušeli jsme chytré AR brýle s AI

TCL RayNeo X2 – vyzkoušeli jsme chytré AR brýle s AI
2024-02-28T21:09:36+02:00
• 27. 2. 2024

TCL RayNeo X2

TCL sice už vloni představilo nové AR brýle pod názvem RayNeo X2, ale na náš trh se zatím nedostaly. Mezitím však TCL představilo i menší kompaktnější model RayNeo X2 Lite, který jsme však na veletrhu letos viděli zatím jen ve vitríně za sklem. Přesto jsme natočili loňský model s novými AI funkcemi.

TCL RayNeo X2 s novými AI funkcemi

Původní brýle TCL RayNeo X2 jsou poměrně masivní a na člověku si všimnete, že to nejsou jen tak obyčejné brýle. Uvnitř mají průhledné microLED displeje, přičemž obraz se vám ukazuje uprostřed před očima. Pokud si vzpomenu na Google Glass, tak tam byl obraz více v horní rohu. Právě tyto brýle to připomíná i ovládáním. Na pravém boku máte totiž takový malý dotykový panel, kde klikáte či přejetím posouváte obsah.

IMG 2120 1101x1101x IMG 2121 1179x1179x

Vyzkoušeli jsme AI hlasovou asistentku v angličtině, která naše povely a dotazy zvládla dle očekávání skvěle. Odpověď vidíte textově přímo v rozhraní brýlí. Využívá se zde multimodální jazykový model a GPT-4. Brýle dále umí zobrazit navigaci přímo v rozšířené realitě nebo nabízejí konverzační režim s překladačem za využití Microsoft Azure a umí také fotit vestavěným fotoaparátem. Bohužel ve šrumu veletrhu na vyzkoušení těchto funkcí už nebyl čas.

TCL RayNeo X2 jsou nicméně opravdu masivní a zmenšení v novém modelu s přídomkem Lite zde dává smysl. Ten už má novější čip Snapdragon AR1 Gen 1 ve srovnání se Snapdragonem XR2 v RayNeo X2. Je však stále ve vývoji a dorazí až později během roku. Aktuální RayNeo X2 už se však dostal na trh za cenu 700 – 800 dolarů (v přepočtu asi 17 – 20 tisíc korun).

Určitě zkoukněte naše video přímo z veletrhu:

@dotekomanie.cz

Nové chytré brýle s displejem pro AR a hlasovou asistentkou s AI #TCL #rayNeoX2

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat