Samsung se za rok 2023 dostal do finanční ztráty

Samsung se za rok 2023 dostal do finanční ztráty
2024-02-05T13:30:15+02:00
• 5. 2. 2024

Zdroj: Samsung

Společnost Samsung patří k technologickým špičkám, jejichž roční zisky jdou do miliard dolarů. Čas od času se ale můžeme doslechnou, že zisky, které jsou i tak extrémní, nemusí být úplně dle očekávání. Samsung si určitě nemusí na své hospodaření zrovna stěžovat, ale rok 2023 podle zveřejněných dat, nebyl úplně dle očekávání.

Samsung odhalil finanční výsledky za rok 2023

Podle zveřejněné zprávy společnost zaznamenal 14% ztrátu. Provozní zisk činil údajně „pouhých“ 6,57 jihokorejských wonů, což v přepočtu činí zhruba 5 miliard amerických dolarů. Jedná se tedy o zisk sedmkrát nižší, než jaký byl vykázán v roce 2022. Ten činil 43,38 wonů, tedy v přepočtu zhruba 32,58 miliardy dolarů.

Galaxy S24 6 5753x3229x

Galaxy S24; zdroj: Dotekománie

Společnost uvedla, že tržby v posledním čtvrtletí loňského roku vzrostly především díky vyšším cenám pamětí a také pokračujícímu silnému prodeji prémiových displejů. V obou těchto oblastech je Samsung významným výrobcem. Společnost se do budoucna chce zaměřit vylepšení zisku navýšením prodejů produktů s vysokou přidanou hodnotou. Patří sem například telefony Galaxy S24 a skládací telefony, které začínají čím dál více stavět na generativní umělé inteligenci AI.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat