Audioznačka Moondrop láká na připravovaný Hi-Fi telefon

Audioznačka Moondrop láká na připravovaný Hi-Fi telefon
2024-02-14T20:33:51+02:00
• 15. 2. 2024

Zdroj: gizmochina

Značka Moondrop si svými výrobky vydobyla značné renomé zejména mezi hudebníky a audiofily. Je známá především svými sluchátky a špičkovými IEM systémy (In-ear Monitor System, česky příposlechový systém pro hudebníky). Zdá se však, že Moondrop má ambice posunout se i do jiných, dosud neprobádaných oblastí.

Spojení Hi-Fi a smartphonu

Moondrop totiž na svém webu před několika dny sdílel upoutávku na svůj vlastní připravovaný chytrý telefon. Přístroj má nést jméno MIAD 01, a společnost jej označuje jako „5G Hi-Fi mobilní audio zařízení“. MIAD 01 je uváděn zároveň se sloganem „Prozkoumejte spojení umění a rozumu“.

Na představeném obrázku můžeme odhalit obrys telefonu s naznačeným zapínacím tlačítkem a tlačítky ovládání hlasitosti na levé straně. Dá se z něj usuzovat, že připravovaný přístroj bude sázet na elegantní plochý a minimalistický design. Další podrobnosti jsou ovšem prozatím zahaleny tajemstvím.

Vzhledem k tomu, že Moondrop je v první řadě audio značkou, dá se s vysokou pravděpodobností předpokládat, že plánovaný telefon bude mít vestavěný Hi-Res DAC převodník, a zřejmě i 3,5mm jack konektor pro připojení sluchátek. Očekává se také využití špičkových bezdrátových kodeků, jako jsou například Sony LDAC, LHDC či aptX Lossless. Byť se jedná zatím jen o domněnky, tyto parametry by určitě dávaly smysl.

Ukáží-li se prozatímní odhady a předpoklady jako správné, ze současných telefonů bude Moondropu MIAD 01 nejblíže Xperia 1 V od Sony. Ten totiž nabízí klasický (a dnes už málo vídaný) konektor pro sluchátka, podporu zvuku ve vysokém rozlišení, a řadu bezdrátových audio kodeků, jako LDAC a aptX HD.

Výrazný designový jazyk

Kromě špičkových audio parametrů je značka Moondrop známá i odvážnou a výraznou estetikou svých sluchátek či nabíjecích pouzder. I vzhledem ke zmíněnému zveřejněnému obrázku se tak dá čekat, že nový MIAD 01 bude tomuto designovému jazyku věrný, a značka tak přijde s modelem, který bude v současném uniformním stylu naprosté většiny smartphonů velmi snadno identifikovatelný.

Na webové stránce s upoutávkou na připravovaný mobil MIAD 01 zatím nenalezneme žádnou informaci o plánovaném datu představení tohoto přístroje, takže i co se týče termínu, nás nechává Moondrop tápat. Pravděpodobně nás ale od jeho uvedení ještě nějaký čas dělí. Počkejme si tedy na další informace, které nám snad odhalí více o tomto zatím poměrně tajuplném Hi-Fi telefonu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat