Realme rozšíří vlastní nabídku o modely Note aktualizováno

Realme rozšíří vlastní nabídku o modely Note [aktualizováno]
2024-01-15T16:35:28+02:00
• 15. 1. 2024

Zdroj: Realme

Aktualizováno 15. 1.

Původní spekulace se začínají více potvrzovat, aspoň v některých ohledech. Ostatně Realme už začíná lákat na představení nové řady. V tuto chvíli ale víme jen o jednom modelu, který ponese označení Realme Note 1. Novinka by měla jít do konkurenčního boje s Redmi Note 13 nebo s Infinix Note 30. Máme se podle čerstvých úniků těšit na OLED displej se 120Hz frekvencí, 67W nabíjení 5000mAh baterie a sestavou kamer 108+8+2 MPx. O výkon by se měl starat Dimensity 7050.

Redmi Note 1 teaser 900x813x

Zdroj: Realme

Původní článek 3. 1.

Mobilní trh s nastupujícím rokem 2024 se dočká zbrusu nové série pod hlavičkou Realme. Čínský výrobce ze svých vod totiž zanedlouho začne vypouštět modely s přídomkem Note. Poslední zmínka v certifikačních záznamech odhaluje zástupce Realme Note 50, který momentálně nese kódové označení RMX3834. První spekulované specifikace naznačují zařazení telefonu do nižších pater střední třídy.

Zadělává na problém

V kuloárech se v souvislosti s výbavou začíná mluvit o 6,67palcovém LCD displeji, jemuž náleží HD+ rozlišení. Výřez typu „Waterdrop“ by měl patřit základní 5megapixelové selfie kamerce. Výkonnostní stránku si pod křídla vezme zatím neznámý procesor z dílny Unisoc podporující pouze 4G sítě.

Realme Note 50 698x600x Realme Note 50 2 900x535x

Realme Note 50 (RMX3834) v databázích | Zdroj: Gizmochina

Dále se očekává operační paměť RAM o velikosti 4 GB nebo interní úložiště pojme 64 GB uživatelských dat. Podobný scénář je údajně nachystán také pro zadní stranu, kde lze vyhlížet dva obyčejné objektivy fotoaparátu (13 + 0,8 MPx). Článek baterie s kapacitou 4 890 mAh zvládne jen 10W dobíjení.

Softwarová stránka dostane asi upravenou edici Realme UI T postavenou na Androidu 13, která přinese omezené funkce částečně po vzoru Androidu Go. Cenovka po přepočtu se má pohybovat někde okolo 2 000 Kč. To zrovna nevrhá dobrý stín, jak na důvěryhodnost informací, tak samotné zařízení.

Novinka byla poprvé spatřena už v listopadu loňského roku, takže bližší podrobnosti můžeme vyhlížet snad každým dnem.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat