Huawei dosáhl tržeb 98 miliard dolarů navzdory globálním okolnostem

Huawei dosáhl tržeb 98 miliard dolarů navzdory globálním okolnostem
2024-01-05T13:30:04+02:00
• 5. 1. 2024

Huawei Nova 12 Lite; Zdroj: Huawei

Čínská společnost Huawei, která patří mezi globální technologické giganty, zdárně překonala nedávné problémy, a s obnovenou silou jde kupředu. Alespoň takto sentimentálně popsal stávající situaci Ken Hu, zástupce předsedy představenstva koncernu Huawei, během svého novoročního projevu. Jak dále uvedl, Huawei prokázal pozoruhodnou odolnost vůči negativním okolním vlivům ve skončeném roce 2023, a očekává dosažené tržby na ve výši 98 miliard dolarů, což je oproti předchozímu roku významný nárůst. To podle něj odráží vytrvalé úsilí a strategické zaměření společnosti na dlouhodobý a stabilní růst.

Huawei podporuje vývoj aplikací pro HarmonyOS

Poslední roky nebyly pro Huawei snadné, zejména s ohledem na sankce uvalené Spojenými státy. Společnosti se i tak podařilo udržet dynamiku zejména v oblasti mobilních zařízení, cloudových technologií a ICT infrastruktury. Tento pokrok ukazuje schopnost Huawei přizpůsobit se a inovovat v dynamicky se vyvíjejícím technologickém prostředí.

Huawei

Zdroj: gizmochina

Podpora digitální transformace

Huawei spatřuje klíčové oblasti budoucího růstu zejména v podpoře digitální transformace napříč jednotlivými průmyslovými odvětvími. Prostřednictvím svého působení mezi operátory se snaží lépe podporovat zákazníky, navyšovat datový provoz, zavádět nové služby a rozvíjet schopnosti komunikačních technologií a sítí.

Segment mobilních zařízení společnosti Huawei se v roce 2023 soustředil na uvedení mobilních přístrojů s funkcemi na úrovni 5G technologií. To jen podporuje závazek firmy k technologickému pokroku. Huawei také aktuálně plánuje posílit vývoj aplikací pro svůj nový systém pro mobilní zařízení s názvem HarmonyOS, a to prostřednictvím strategických partnerství. Toto se nese ve smyslu ambicí o vytvoření ještě více integrovaného ekosystému.

Budoucnost je v cloudu

Digitální páteří Huawei je cloudový byznys. Důraz na cloud computing odráží širší trend, kdy cloudové služby hrají a budou hrát klíčovou roli v digitální transformaci. Ken Hu ve svém projevu oceňuje zvládnutí nedávných výzev, ale zároveň zdůrazňuje potřebu zůstat při zemi. Tím nepřímo ukazuje, že pro Huawei cesta vpřed znamená postupný, neustálý pokrok, který není ovlivněn ani negativním tlakem, ale ani chválou. Podle něj úspěšná budoucnost spočívá ve vybalancování odolnosti s inovacemi.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat