Google se více zaměří na RMG a zavede poplatky

Google se více zaměří na RMG a zavede poplatky
2024-01-14T18:00:23+02:00
• 14. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Obchody s aplikacemi a hrami mají nejrůznější pravidla, přičemž se snaží řešit omezování dostupnosti podle věku a také zemi. Například některé aplikace nejsou dostupná z legislativních důvodů v konkrétních krajinách. Dlouhou dobu byly i hazardní hry zapovězené, ale před několika lety došlo k posunu a Google jim umožnil přístup do Obchodu Play. Nyní se chystá několik změn.

RMG

Google používá označení RMG, což je zkratka slov real-money gaming, tedy hry s reálnými penězi, což je jen lepší označení i pro hazardní hry. Do této chvíle má několik podstatných pravidel pro takové aplikace. Například musí být zcela zdarma, nesmí používat fakturační systém Googlu a pak jsou zde velmi přísné podmínky, které se dotýkají i dostupnosti.

V tomto roce dojde k několika změnám, zatím ve vybraných zemích. Vývojáři totiž chtějí uvést i další hry s reálnými penězi, ale nemohou se vlézt do předem definovaných kategorií. Google provede pár změn, aby se nabídka takových aplikací rozšířila, ale zachová některé přísné podmínky, například i omezení podle polohy.

obchod play sdileni 1546x804x

Zdroj: Google

Google nebyl nějak moc přesný kolem těchto novinek, ostatně v tiskové zprávě uvedl, že podrobnější informace budou zveřejněny později, a to včetně samotných podmínek pro vývojáře. Zatím poběží několik pilotních programů, aby měl Google dostatek informací. Jedna změna bude ale podstatná. Google plánuje vybírat poplatek za možnost mít RMG v Obchodě Play. Jak vysoký bude, není zatím známo, ale je jasné, že chce mít svůj podíl z tohoto trhu, kde se mohou točit velké sumy.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat