Google přidává do prostředí Worskpace možnost jednoduššího sdílení

Google přidává do prostředí Worskpace možnost jednoduššího sdílení
2024-01-16T13:35:45+02:00
• 16. 1. 2024

Zdroj: 9to5google.com

Sdílení dokumentů v aplikacích Google Docs, Sheets, Slides a Drawings dostalo nový kabát. Namísto celoobrazovkového vyskakovacího okna, které zabírá velkou plochu, Google představuje nové rozbalovací menu, které vám umožní snadnější sdílení dokumentů.

Google vylepšuje funkce pro sdílení v prostředí Workspace

Google Docs a další aplikace v prostředí Workspace jsou pro mnoho uživatelů klíčovými nástroji pro online práci. Jsou velmi užitečné, protože nám umožňují spolupracovat na projektech a snadno je sdílet se svými kolegy. Jakmile je dokument dostupný, každý může přispívat současně, což umožňuje úpravy v reálném čase v rámci přidávání obsahu, jeho editaci a aktualizaci. V současné době, když klepneme na tlačítko „Sdílet“, otevře se vyskakovací okno, ve kterém můžeme vybrat, s kým chceme daný dokument sdílet. Nyní Google přichází s novým rozbalovacím menu, které nám nabídne rychlý přístup k možnostem, jako je kontrola „žádostí o přístup“ nebo přímé kopírování odkazu.

RG6naiD5N3wUPE4FKAzEj6 1200 80jpg 1200x721x

Zdroj: Androidcentral

Tato nová funkce v aplikacích Workspace se již začíná rozšiřovat mezi více uživatelů, nicméně vyskakovací okno zůstává i nadále možností, pakliže klikneme přímo na tlačítko „Sdílet“ namísto kliknutí na rozbalovací menu. Tato funkce se postupně dostane do obou domén, tedy  Rapid Release a Scheduled Release. V následujících týdnech bude k dispozici pro všechny uživatele Google Workspace a majitele osobních účtů Google.

Google také přidal novou funkci k tlačítku sdílení v Google Drive. Nyní je možné sdílet odkaz, který uživatele přenese přímo na konkrétní čas ve videu. Pokud jste tvůrcem videa, stačí video zastavit v požadovaný okamžik. Poté klepneme na tlačítko „Sdílet“ v pravém horním rohu a vybereme „Zkopírovat odkaz na tento čas.“ Tato funkce se rovněž postupně rozšiřuje pro všechny uživatele s bezplatným i firemním účtem.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat