Galaxy S24 přináší Super HDR pro Instagram či TikTok

Galaxy S24 přináší Super HDR pro Instagram či TikTok
2024-01-23T18:00:46+02:00
• 23. 1. 2024

Zdroj: gsmarena

Společnost Samsung aktuálně představila nejnovější řadu chytrých telefonů Galaxy S24. Jednou z hlavních novinek jsou prvky umělé inteligence (AI), nicméně značná část prezentace se soustředila na nové funkce fotoaparátu. Řada z nových funkcí je nyní dostupná přímo z aplikacích pro sociální sítě – to tedy znamená, že už nemusíte pořídit fotografii prostřednictvím fotografické aplikace Samsung a následně přejít do aplikace Instagram, kde fotografii vyhledáte ve fotoalbu. Můžete místo toho použít fotoaparát přímo z aplikace Instagram.

Nejen Instagram či TikTok

Představená novinka se netýká jen zmiňovaného Instagramu: funguje i v dalších aplikacích zaměřených na sociální sítě či sdílení, jako jsou TikTok, Snapchat nebo WhatsApp. Všechny tyto aplikace mají nyní možnost používat pokročilé techniky zpracování obrazu, které přináší řada Galaxy S24.

Samsung HDR Instagram

Zdroj: gsmarena

Nový Super HDR

Často skloňovanou novinkou je nový režim zvaný Super HDR, který vylepšuje pořízené fotografie prostřednictvím technik vysokého dynamického rozsahu. Fotografie pořízené tímto režimem dokáží zachytit současně nejsvětlejší i nejtmavší části scény bez ztráty detailní kresby. Díky rychlosti nejnovějších grafických čipů vidí uživatelé na displeji přesný náhled výsledné HDR fotografie v reálném čase – ještě předtím, než stisknete spoušť.

Právě představená modelová řada Galaxy S24 je první, která má na Instagramu fotografie s podporou HDR. Rovněž vylepšená elektronická stabilizace obrazu a speciální noční režim Nightography jsou Samsungem zpřístupněny pro aplikace třetích stran. Netýká se to ovšem všech nově představených režimů a funkcí fotoaparátu. Některé specifické AI nástroje, jako jsou generativní úpravy či návrhy editace, zůstávají doménou nativní aplikace fotoaparát od Samsungu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat