Vodafone kupuje virtuála SAZKAmobil

Vodafone kupuje virtuála SAZKAmobil
2023-12-21T10:39:51+02:00
• 21. 12. 2023

Zdroj: SAZKAmobil

Po prvotním rozmachu legitimních virtuálních operátorů se situace na trhu uklidnila a jen výjimečně dojde k nějaké větší změně. Nyní ale Vodafone kupuje virtuála SAZKAmobil.

eSIM SAZKAmobil 1920x1080x

Zdroj: SAZKAmobil

SAZKAmobil zůstává

Tento mobilní virtuální operátor má na svém kontě přes 200 000 klientů a díky rozsáhlé síti poboček sázkové kanceláře mohou využívat 7500 míst pro dobíjení, případně pro nákup SIM karet. Virtuál fungoval v síti Vodafone a nyní se jen mění majitel. Samotná značka zůstává a zatím se pro klienty nic měnit nebude.

„Za deset let jsme vybudovali velmi úspěšného poskytovatele mobilních služeb, který například jako první z virtuálních operátorů v Česku nabídl přístup k síti 5G bez omezení. Sazka je ale především loterijní společnost a chceme se soustředit na růst v našem odvětví. I proto jsme se rozhodli telekomunikační aktivity prodat našemu mnohaletému obchodnímu telekomunikačnímu partnerovi, to znamená Vodafonu,“ říká Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

V podstatě vše zůstává při starém a nic se pro zákazníky nezmění. Je ale otázkou, co plánuje Vodafone. Je možné, že po nějaké době dojde na změnu značky, převod klientů nebo cokoliv podobného.

„O klienty a klientky SAZKAmobilu jsme se už svým způsobem starali, protože tento virtuální mobilní operátor využíval právě naši mobilní síť. Stanou se tak součástí rodiny více než čtyř milionů zákazníků a zákaznic, kterým služby v současnosti poskytujeme,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Zatím není celý nákup dovršen. Musí se počkat na vyjádření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Pokud vše dopadne dobře, předpokládá se, že k dokončení transakce dojde v první polovině roku 2024. Ani jedna strana nekomentují bližší detaily ani podmínky. Nevíme, kolik Vodafone zaplatil, případně jaké je plnění.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat