WhatsApp – sdílení zvuku během videohovoru také pro Android

WhatsApp – sdílení zvuku během videohovoru také pro Android
2023-12-21T09:35:09+02:00
• 21. 12. 2023

Zdroj: phonearena

Společnost Meta neustále pracuje na vylepšování svých produktů. Nové funkce brzy přibydou i do nesmírně populární aplikace WhatsApp, která do „stáje“ Mety už nějakou dobu také patří.

Betaverze přináší novinku již známou z iOS

Nejnovější betaverze WhatsAppu, kterou mají někteří uživatelé již k dispozici, odhaluje zajímavou novinku pro platformu Android: možnost sdílet zvuk během probíhajícího videohovoru.

Zajímavé je, že stejná funkce se nedávno objevila v betaverzi WhatsApp pro systém iOS. Z toho se tedy dá logicky vyvodit, že tato nová funkcionalita bude k dispozici uživatelům na obou nejpopulárnějších platformách mobilního světa.

S verzí WhatsApp beta 2.23.26.18 pro Android mohou tedy uživatelé poslouchat hudbu a zvukovou stopu z přehrávaných videí společně. Pokud totiž sdílíte svou obrazovku, zvuky přehrávané vaším zařízením budou slyšet také ostatní účastníci probíhajícího videohovoru.

WhatsApp

Zdroj: Dotekománie

Zatím pouze pro betatesting

V aktuální betaverzi funguje sdílení zvuku během videohovoru stejně jako v betě WhatsApp pro iOS: není možné funkci využívat během audiohovorů, či během videohovorů s deaktivovaným videem. Podle dostupných indicií je to záměr, a takto by tedy měla fungovat i finální verze. Vzhledem k tomu, že vývoj stále probíhá, je velmi obtížné určit, kdy se uživatelé této zajímavé funkce dočkají „naostro“. Podle posledních zpráv to bude pravděpodobně až v průběhu příštího roku.
Před Vánoci tedy tuto novinku nečekejme, alespoň tedy ne ve veřejně dostupné verzi. Chcete-li si tedy sdílení zvuku během videohovorů vyzkoušet, nezbyde než se registrovat do betatestování. Počítejte ovšem s tím, že aplikace nemusí být stabilní, případně některé funkce nebudou fungovat správně.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat