WhatsApp pracuje na vylepšení zabezpečení uzamčených chatů

WhatsApp pracuje na vylepšení zabezpečení uzamčených chatů
2023-10-13T16:35:31+02:00
• 13. 10. 2023

Zdroj: Dotekamanie.cz

WhatsApp již nějaký čas nabízí možnost uzamknout jednotlivé chaty v závislosti na možnostech zařízení, pomocí kódu, otisku prstu, nebo Face ID. Pokud si takto chcete chat zabezpečit, stačí v nastavení příslušného chatu vybrat možnost „Uzamčení chatu“.

WhatsApp vylepšuje uzamčené chaty

Podle zjištění webu WABetaInfo WhatsApp pracuje v beta verzi aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.21.9 na vylepšení této funkce. Nejnovější beta verze obsahuje známky toho, že by v budoucnu mohla aplikace umět generovat tajný přístupový kód, který by sloužil ke všem tajným chatům. Přístup ke skrytým chatům by bylo možné získat zadáním tajného hesla do pole vyhledávání.

E5WAGDBbbDQtKJWggCm5NJ 1200 80jpg 351x740x

Zdroj: WABetaInfo

V aktuální verzi aplikace WhatsApp, pakliže chceme zobrazit skrytý chat, musíme přejet prstem přes seznam chatů, čímž si skryté chaty následně zobrazíme a následně pro příslušný chat musíme zadat heslo, nebo odemknout otiskem prstu či pomocí Face ID. Nově bychom přístup ke všem skrytým chatům měli získat zadáním jednoho hesla do pole pro vyhledávání.

Kdy bude tato nová funkce dostupná pro všechny uživatele zatím není jasné. Prozatím se jedná o experimentální funkci v rámci beta programu, do kterého je nutné se registrovat. Věříme ale, že se novinka brzy rozšíří mezi všechny uživatele.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat