Samsung chce prodloužit softwarovou podporu pro mobily

Samsung chce prodloužit softwarovou podporu pro mobily
2023-10-09T16:35:33+02:00
• 9. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google letos současně s představením nových smartphonů Pixel uvedl, že zajistí softwarovou podporu pro tyto mobily po dobu 7 let. Někteří mu nevěří, jelikož je společnost schopna zaříznout jakýkoliv projekt z ničeho nic. V tomto případě je ale situace trochu jiná, jelikož u jakékoliv služby nesliboval, že tu bude věčně. Tak či onak, zjevně toto oznámení má již první dopad na současný trh.

Podcast – Pixel 8 a Galaxy S23 FE představeny, co si o nich myslíme?

Samsung a delší podpora

Sice zde zatím nemáme jakékoliv oficiální a konečně stanovisko od Samsungu, tak zde máme aspoň první náznak, že se něco děje. Spíše oznámení Googlu rezonuje a jako první reaguje Samsung. Webu SamMobile se podařilo v rámci rozhovoru s Shin-Chul Baik z bezpečnostního týmu Samsungu dozvědět, že Samsung začíná zkoumat oblast prodloužení podpory u smartphonů.

Konkrétně Shin-Chul Baik uvedl, že se nyní analyzují možnosti, že by společnost nabídla delší softwarovou podporu, která by přesahovala dobu pěti let. Než začnete jásat, tak v tomto případě jde o bezpečnostní softwarovou podporu. Ve výsledku by tak Samsung mohl nabízet bezpečnostní aktualizace delší dobu než 5 let.

Galaxy Z Flip 5 4 6000x3368x

Galaxy Z Flip 5; zdroj: Dotekománie

V tuto chvíli nové mobily mají měsíční bezpečnostní aktualizace. Následně mobily přechází do čtvrtletních aktualizací a následně jsou zcela zastaveny, případně dojde ke sporadickému uvedení. Tedy v případě Samsungu.

Samsung bude ale muset něco udělat i se systémovými aktualizacemi a také s novými verze nadstavby. V tuto chvíli jeho hlavní rival nabízí delší podporu, samozřejmě myslíme Apple. Google ale může udávat tempo v tomto případě a snad popožene jiné výrobce, například Sony, HTC a mnoho dalších.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat