Samsung asi dá Bixby na druhou kolej

Samsung asi dá Bixby na druhou kolej
2023-10-15T15:00:40+02:00
• 15. 10. 2023

Zdroj: Samsung

Pokud jde o chytré asistenty, tak zažívají poněkud horší časy. Společnosti se více soustřeďují na jazykové modely po vzoru ChatGPT. Když ale vezmeme v potaz, které firmy nabízí asistenta a současně mají k dispozici jazykové modely, tak je v mobilním světě jen jedna společnost, Google. Apple tak nějak nestíhá a Amazon to asi moc neřeší. Samsung by mohl ale konkurovat Googlu.

Lepší než Bixby?

Samsung má svého vlastního asistenta Bixby, který má značně omezené možnosti, co se týče podporovaných jazyků, a i z pohledu možností na tom není nejlépe. Dle nejnovějších zpráv máme očekávat značné vylepšení s příchodem nadcházející top modelové řady Galaxy S24. Ty přijdou s procesory Exynos 2400, přičemž se Samsung nejvíce asi soustředí na využívání v oblasti AI.

Známý zdroj @iceuniverse přichází s informacemi, že Samsung připravuje značné novinky v oblasti umělé inteligence, tedy AI. Má se jednat o největší AI aktualizaci v historii Samsungu, přičemž některé funkce mají předčit Bixby. Je ale otázkou, jestli máme čekat pokročilejšího asistenta, náhradu, nebo jen něco navíc.

Galaxy Z Flip 5 6 5775x3242x

Galaxy Z Flip 5; zdroj: Dotekománie

Pravděpodobně se Samsung soustředí na využívání AI v oblasti fotografií a editování, případně se nabídnout funkce pro vyhledávání a zpracování textu. Vše ale bude stát na podporovaných jazycích a dostupnosti. I tak jde vidět, že Google s novými Pixely 8 rozpoutal další typ závodu. K tomu ještě připočtete prodloužení podpory, i hardwarové.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat