Přihlašování do WhatsApp bez hesla je nyní dostupné pro všechny uživatele

Přihlašování do WhatsApp bez hesla je nyní dostupné pro všechny uživatele
2023-10-18T19:35:00+02:00
• 18. 10. 2023

Zdroj: Dotekamanie.cz

Před nedávnem jsme vás informovali, že WhatsApp testuje přihlašování do aplikace přes novou metodu Passkeys. Ta umožňuje využít biometrické údaje (otisk prstu, sken obličeje) jako jedinou metodu pro přihlašování do všech aplikací, které tuto metodu podporují.

WhatsApp zavádí bezpečnostní novinku pro uživatele Androidu

Pokud vlastníte telefon s Androidem, pak bude tato nová metoda přihlašování dostupná v nejnovější aktualizaci. Passkeys je nový poměrně nový způsob zabezpečení přístupu k internetovým účtům. Tento nový způsob se zavázaly přinést v praxi společnosti Google, Apple a Microsoft jako společný projekt. V souvislosti s tímto novým způsobem ověřování se také mluví o budoucnosti bez hesel. Jak jistě všichni víme, hesla jsou velmi citlivé údaje, které jsou relativně lehce zneužitelné.

Metoda ověření skrze přístupový klíč je mnohem bezpečnější. Využívá naše biometrická data (otisk prstu, sken obličeje atd.) a k samotnému klíči, respektive jeho celé délce, není jednoduché se dostat. Část klíče (neveřejná část) je totiž uložena v zařízení uživatele, jako je telefon, nebo počítač, a druhá část klíče je uložena na straně poskytovatele služby. Abychom se mohli přihlásit do platformy, která tento způsob ověření nabízí, musíme se ověřit biometrickými údaji, například otiskem prstu, a jedině tak získáme druhou část klíče.

Jak již bylo uvedeno, přihlašování pomocí metody Passkeys je dostupná prozatím pouze ve stabilní verzi aplikace WhatsApp pro Android. Uživatelé iOS si budou muset prozatím ještě chvíli počkat.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat