iPhony 16 budou větší, a nejen to

iPhony 16 budou větší, a nejen to
2023-10-15T18:00:15+02:00
• 15. 10. 2023

iPhone; zdroj: Dotekománie

Sice teprve nedávno došlo na představení nové generace smartphonů od Applu, už nyní se rozbíhají predikce kolem nadcházející řady iPhone 16. Pokud se vám líbí menší mobily, tak vás asi zklameme, jelikož všechny modely mají nabídnout větší úhlopříčku displeje. Dojde ale na několik novinek.

iPhone 16

Samotné predikce nejsou založeny na únicích, pocházejí od analytiků, kteří sledují dění na trhu a zejména pak sledování dodavatelských řetězců pro Apple. V tomto případě jde pozorovat, že tři analytici (Jeff Pu, Ming-Chi Kuo a Ross Young ) se shodují v jedné klíčové vlastnosti všech iPhonů 16. Mobily budou mít větší úhlopříčku. Konkrétně naroste o 0,2 palců, takže základní iPhone bude mít 6,3 palců a větší pak 6,9 palců. Je otázkou, jaký to bude mít dopad na celkovou velikost mobilů, ale asi poroste také.

Vzhledem k tomuto zvětšení se očekává, že iPhone 16 Pro dostane nový foťák s 5násobným zoomem z verzí Max. Zřejmě dojde i na vylepšení 12MPx senzoru, možná i samotné optiky, a to i v případě verze Max Pro. Verze Pro také dostane nový ultra širokoúhlý snímač s rozlišením 48 MPx.

iPhone14Pro 2 6000x3368x

iPhone 14 Pro; zdroj: Dotekománie

iPhone 16 Pro bude mít nový procesor A17 Pro, přičemž se zachová 8 GB operační paměti. iPhone 16 Pro také bude mít modem od Qualcommu, konkrétně Snapdragon X75, díky čemuž bude možné dosáhnout na rychlost stahování 7,5 Gbps. K vylepšení dojde i v případě WiFi. Mobily nabídnou standard WiFi 7 a teoreticky bude možné ve výsledku dosáhnout na rychlost 46 Gbps.

Základní model iPhone 16 by si měl zachovat dva foťáky, přičemž nedojde ke změně u ultra širokoúhlého snímače, stále bude mít 12 MPx. Na druhou stranu dostane procesor A17, který asi bude podtaktovanou variantou A17 Pro. Má dostat 8 GB RAM a 5G modeme bude stále stejný. Bohužel zde nebude nejnovější WiFi 7.

Zatím jde jen o výsledky od analytiků, takže je možné, že se ještě něco změní, ale zatím to nevypadá na nějaké dramatické změny v designu nebo technologiích. Možná je už na čase, aby Apple zakomponoval například reverzní bezdrátové nabíjení.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat