Android 14 má novinky i pro byznys sféru

Android 14 má novinky i pro byznys sféru
2023-10-15T19:35:14+02:00
• 15. 10. 2023

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Android 14 již zamířil do prvních mobilů jako aktualizace a dokonce jsou zde první mobily s tímto systémem, samozřejmě od Googlu. O mnoha novinkách jsme vás informovali a také postupně sledujeme, jak se šíří samotné aktualizace za pomoci čtenářů. Google má v tomto systému i několik novinek pro byznys sféru.

Android 14 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Android 14 i na pracovním mobilu

Google se snaží zakomponovat nejrůznější typy funkcí do svého operačního systému. Například vidíme pokroky v oblasti přístupnosti, ale jsou zde i novinky pro byznys, tedy pro mobily používané jako pracovní nástroje. V rámci vylepšování samozřejmě najdete novinky hlavně v oblasti zabezpečení.

Pakliže je na mobilu s Android 14 pracovní profil, může správce vzdáleně deaktivovat 2G připojení k mobilní síti, případně ho kompletně zakázat. Také může toto připojení deaktivovat u těch zaměstnanců, kteří míří do rizikových oblastí, kde hrozí narušení bezpečnosti skrze 2G. Zavádí se také další ovládací prvky pro správce zařízení, ale například dochází k rozšíření PIN zámku na 6místný kód. Díky tomu se rozšiřuje počet kombinací z deseti tisíc na milion.

ezgif 5 cb02c7ba2d 600x338x

Zdroj: Google

Správci také nově mohou logovat protokoly ultraširokého pásma (UWB). Google ale také zmiňuje například možnost částečného sdílení obrazovky a změny v otevírání odkazů. Uživatel si bude moci vybrat, jestli chce otevřít aplikaci se soukromým nebo pracovním profilem. Také došlo na zrychlení přepínání a celkově byla vylepšena samotná správa pracovního profilu.

Zde ale bude záležet na správcích zařízení, jestli více méně využijí novinky. Zde se nedá očekávat rychlá adopce, firmy jsou opatrnější a podobné novinky používají pozvolna.

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat