WhatsApp ve své aplikaci zpřístupňuje Passkeys pro vybrané testery

WhatsApp ve své aplikaci zpřístupňuje Passkeys pro vybrané testery
2023-09-21T15:00:23+02:00
• 21. 9. 2023

Zdroj: Dotekománie

Zhruba před měsícem, jsme vás informovali o tom, že se WhatsApp rozhodl vylepšit a posílit zabezpečení své aplikace především z pohledu neoprávněného přístupu k účtu. Jedním ze způsobů, kterým se WhatsApp rozhodl aplikaci zabezpečit, je podpora Passkeys.

Podpora Passkeys ve WhatsApp

Passkeys je nový poměrně nový způsob zabezpečení přístupu k internetovým účtům. Tento nový způsob se zavázaly přinést v praxi společnosti Google, Apple a Microsoft jako společný projekt. V souvislosti s tímto novým způsobem ověřování se také mluví o budoucnosti bez hesel. Jak jistě všichni víme, hesla jsou velmi citlivé údaje, které jsou relativně lehce zneužitelné.

whatsapp paskey support 1080x1322x

Zdroj: Android Police

Metoda ověření skrze přístupový klíč je mnohem bezpečnější. Využívá naše biometrická data (otisk prstu, sken obličeje atd.) a k samotnému klíči, respektive jeho celé délce, není jednoduché se dostat. Část klíče (neveřejná část) je totiž uložena v zařízení uživatele, jako je telefon, nebo počítač, a druhá část klíče je uložena na straně poskytovatele služby. Abychom se mohli přihlásit do platformy, která tento způsob ověření nabízí, musíme se ověřit biometrickými údaji, například otiskem prstu, a jedině tak získáme druhou část klíče.

WhatsApp aktuálně metodu ověření přes Passkeys zpřístupnil v beta verzi aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.20.4 pro vybranou skupinu testerů. Běžní uživatelé si tak prozatím budou muset ještě chvíli počkat. Je dobré ještě zmínit, že tato metoda zabezpečení není primárně určená pro neoprávněná přístup do již nainstalované aplikace, ale nabízí vyšší míru zabezpečení při nové instalaci a přihlašování do aplikace.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat