WhatsApp kompletně spouští kanály, jdou dostupné ve 150 zemích světa

WhatsApp kompletně spouští kanály, jdou dostupné ve 150 zemích světa
2023-09-13T16:35:18+02:00
• 13. 9. 2023

Zdroj: WhatsApp

Komunikační služby byly zprvu jen pro dorozumívání mezi dvěma stranami, následně jsme se dočkali chatovacích místností, případně skupinových chatů. S postupem doby se ale nakonec objevily kanály, což jsou v podstatě chaty, kde jen majitel a vybrané účty mohou zveřejňovat informace, přičemž ostatní sledující nemají moc možností na zpětnou vazbu, většinou mohou jen reagovat pomocí emoji či jiných podobných nástrojů. Kanály najdeme v mnoha aplikacích, třeba i v Instagramu. Nově jsou dostupné i ve službě WhatsApp.

WhatsApp a kanály

Společnost uvádí, že se hodně myslelo na soukromí. Ostatně jsou kanály odděleny od běžných chatů. Už pilotní spuštění přineslo vývojářům dostatek zpětné vazby, což vyústilo v tato vylepšení:

  • Vylepšený seznam – kanály, které můžete začít sledovat, jsou teď automaticky filtrovány podle vaší země. Kromě toho si také můžete zobrazit nové nebo nejaktivnější kanály, případně ty, které jsou populární na základě počtu sledujících.
  • Reakce – můžete reagovat a vyjadřovat svůj názor pomocí emoji a také se vám zobrazí celkový počet reakcí. To, jak zareagujete, se sledujícím neukáže.
  • Úpravy – brzy budou moct správci provádět změny svých aktualizací až po dobu 30 dnů, po nichž je automaticky odstraníme z našich serverů.
  • Přeposílání – vždycky, když přepošlete aktualizaci z kanálu do chatů nebo skupin, bude obsahovat odkaz zpět na kanál, kde si lidé budou moct přečíst více.

Sice jsou zde kanály, ale ještě není možné jen tak vytvořit vlastní. Zde si firma dává trochu načas. K dispozici jsou ale již některé zavedené, zejména od firem a případně osobností. Novinka by měla být k dispozici v aplikaci co nejdříve. Kanály najdete v záložce aktualizace. Jak jde vidět na obrázku níže, společnost současně ukazuje nové rozhraní.

378398803 774770231071844 8354140267311424099 n (1) 1920x1081x

Zdroj: WhatsApp

Zdroj: blog.whatsapp.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat