GUG září – Prázdná místa v diáři zaplňme hned od září!

GUG září – Prázdná místa v diáři zaplňme hned od září!
2023-09-01T16:35:18+02:00
• 1. 9. 2023

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Zatímco se mnozí z nás slunili na pláži, Bard (umělá inteligence od Googlu) začal mluvit česky. To není pohádka, to je fakt. Pohádkou však můžou být (zvlášť pro vývojáře) nové funkce platformy Vertex AI poskytované službou Google Cloud. Stejně pohádkový byl i letošní GUGstock, interní setkání GUGerů, GUGerek a GUGerčat. Taky jsme mezi sebe přes léto přivítali Evu, Frana, Sali a Alexe. Cizí jazyk není bariéra, v GUG.cz vždycky najdeme společnou řeč. Chceš být v té nejlepší společnosti? Tak se přidej! Jásáme z pozvání na říjnové Národní dny prevence a gratulujeme GUGerům Pavlu Hodálovi a Vašku Maněnovi k postupu do finále v soutěži Kyber cena roku v kategorii Kyber učitel/ka! Mohli bychom mít depku z toho, že je po dovolených. Radši jsme se ale rozhodli mít radost z plánovaných akcí slibujících nabušený podzim a příval inspirace!

NEJBLIŽŠÍ AKCE

    • 6. 9. 2023, od 16:00, Praha, Prazelenina
    • GUGrill je neformální pokec o technologiích, vzdělávání a lidech. Přijď poznat ostřílené dobrovolnictvo GUGu (a Prazeleniny) a opéct si něco na grilu. Chyť si místo!
    • 14. 9. 2023Brno, Impact Hub, Cyrilská 7
    • 5. 10. 2023, Zlín, Impact Hub, tř. Tomáše Bati 829
    • 12. 10. 2023, Ostrava, Impact Hub, Sokolská tř. 1263/24
    • Nabitý program plný přednášek předních odborníků v e-commerce, který posune Tvoje podnikání o několik levelů výš. E-shop Tour projede třemi městy a pro všechny e-shopaře je vstup ZDARMA. Stačí se registrovat!
    • 22. 9. 2023, od 08:30, Ostrava, Impact Hub
    • Digitální snídaně nabízí potravu pro žaludek i hlavu a poskytne i naději k tomu, že se k „zero inboxu“ někdy prokoušete díky tipům od Filipa. Počet míst je omezen, neotálej s registrací!
    • 26.-27. 9. 2023, Kongresové centrum Praha
    • Flutter a Firebase, to je oč tu běží. Dvoudenní akce s přednáškami a workshopy, ze které se posadíš na zadek. Fantastická, famózní, fenomenální akce, prostě F3! Pro příznivce naší komunity máme navíc jedinečnou 50% slevu na vstupenky.
    • Kódíček gdgcomm_ff33_50 zadej při registraci!
  • #EDU akce – piš si termíny, detaily dodáme, školní rok je v plenkách
    • 12. 10. online Digi Day o internetové bezpečnosti
    • 21. 10. konference BUMeeting naživo v Brně
    • 9. 11. online Digi Day na téma digitální kompetence, 3D tisk a nová informatika
    • 7. 12. online Digi Day točící se kolem AI
    • 4. 11. 2023Praha, cowork Opero
    • Celodenní akce pro rodiče, učitele/učitelky a nadšence plná přednášek a workshopů zaměřených na využití AI ve vzdělávání. Důraz na praktičnost! Že ještě nefunguje web? Všechno bude. Vyčkej času jako lama klasu a poznač si prozatím datum.

TIPY A TRIKY

Poslechni si o tom, jak Moudrá síť pomáhá překlenovat digitální propast (podobně jako naše Digitální směna). // Šetři oči při večerním brouzdání a vyzkoušej rozšíření pro Chrome Dark Mode Everywhere, které automaticky přepne všechny navštívené webové stránky do tmavého režimu. // Přečti si, kde je pravda, a staň se lepším programátorem! // Drž s námi palce Ivaně a nadačnímu fondu Tišina, jenž má poskytovat bezpečné místo tvořivým duším. // Přepadne-li Tě 3. září poblíž Ústí nad Labem chuť na hudbu, dobroty, dětské dílny nebo konání dobra, zamiř na festival Nádhera, na jehož přípravě se podílí i naše Míša. // S Lídou zase můžeš 16. 9. U Průhonu zažít město jinak. // Nebo radši děláš pořád dokola to samé? Podle Rán Flygenring je to v pohodě.

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat