Google Zprávy dostanou novou podobu diktafonu aktualizováno

Google Zprávy dostanou novou podobu diktafonu [aktualizováno]
2023-09-22T16:35:15+02:00
• 22. 9. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 22. 9.

Google zřejmě začíná finalizovat novou podobu nahrávání zvuku v aplikaci Zprávy a začíná ji testovat na omezeném počtu uživatelů. To by mohlo znamenat, že se brzy dočkáme spuštění u všech. Díky větším tlačítkům bude pohodlnější používání diktafonu, aspoň u některých uživatelů.

google messages new voice recorder 1 835x875x google messages new voice recorder 2 835x875x google messages new voice recorder 3 835x875x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Původní článek 25. 8.

Google každou chvíli pracuje na nějaké novince, vylepšení nebo změně. V poslední době se celkem hodně věnuje aplikaci Zprávy. Například se chystá podpora pro satelitní připojení, což asi uvítají mnozí výrobci mobilů, jelikož nebudou muset nutně vytvářet vlastní řešení. Nyní se ale ukazuje novinka pro běžné a hlavně stávající uživatele.

Více prostoru

Google Zprávy mají možnost nahrávat a zasílat hlasové vzkazy už dlouhou dobu. Hlavně se jedná o jednu z klíčových funkcí v rámci technologie RCS. Do této chvíle byla podoba velmi minimalistická a přímočará. Redakci 9to5google se podařilo objevit a také aktivovat patřičné zdrojové kódy, díky čemuž se dozvídáme, jak bude nový diktafon vypadat.

Nově zabere celé prostředí prostor, kde se normálně nachází klávesnice. Jednak uvidíte samotnou stopu, ale také se v ní budete moci pohybovat, například pro kontrolu. Někteří uživatelé také ocení, že jsou k dispozici větší tlačítka, což zjednoduší ovládání. Kromě těchto změn se také dočkáme nové ikony reprezentující možnost nahrávání.

Zatím není jasné, jestli zde bude nějaká jednodušší možnost nahrávání, jako je tomu u současného řešení, kde stačí jen držet prst na ikoně a okamžitě se nahrává. Kdy se novinka objeví u uživatelů, zatím nevíme.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat