Google Zprávy dostanou podporu pro satelitní připojení aktualizováno

Google Zprávy dostanou podporu pro satelitní připojení [aktualizováno]
2023-08-29T08:00:34+02:00
• 29. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 29. 8.

Google stále nic neuvedl kolem chystající se podpory pro satelitní připojení u aplikace Google Zprávy, ale další hledání ve zdrojovém kódu prozrazuje více informací. Kód konkrétně referuje, že bude použita síť Garmin Responese pro zasílání nouzových zpráv. Dle oficiálních informacích na stránkách společnosti Garmin funguje tato služba ve více než 150 zemích světa. To by znamenalo, že by Google mohl nabídnout skrze svou aplikaci největší síť pro SOS zprávy.

Původní článek 19. 8.

Sem tam se objeví funkcionalita, která se začne velmi rychle šířit. Zatímco softwarové novinky někteří kopírují rychlostí blesku, tak u hardwarových trvá i rok, než se objeví něco podobného u konkurence. Posledním hitem je možnost satelitního připojení u mobilních telefonů. Tuto novinku zpopularizoval Apple, ale v jeho případě se jedná o jednocestnou komunikaci jen za účel zavolání pomoci. Jiní výrobci ale už nabízí obousměrnou komunikaci. Nyní Google pracuje na přímé podpoře pro satelitní připojení, a to dokonce na úrovni aplikací.

SOS přes Zprávy

Už se podařilo objevit patřičné kódy v Androidu 14, které naznačují, že by systém měl dostat přímou podporu. Ta bude spíše jen za cílem zjednodušit vývoj pro výrobce smartphonů. Google ale pracuje na podpoře u aplikace Zprávy, která standardně slouží pro zasílání SMS, MMS a RCS.

Nově ale bude umožněno používat i satelitní připojení. V tomto případě ale nepůjde o plnohodnotnou komunikaci. Zprávy budou mít podporu pro SOS zprávy. To znamená, že skrze aplikaci bude možné zaslat SOS zprávu s využitím satelitního připojení. Právě aplikace Zprávy je k dispozici pro všechny, takže přidání této možnosti je poměrně logické. Navíc výrobce, který bude chtít nabídnout takovou funkcionalitu, nebude muset pracovat na své vlastní aplikaci, případně používat nějakou alternativní.

F3xP0rLXIAAL2 J (1) 649x1023x

Zdroj: @neil_rahmouni (se souhlasem)

Google navíc takto bude moci tak trochu udávat tempo vývoje a také samotný směr. Bohužel aplikace není připravena a vývoj teprve začíná. Není tak jasné, kdy se asi dočkáme zavedení podpory pro tento typ zpráv s využitím satelitního připojení.

Zdroje: twitter.com, fonearena.com, twitter.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat